szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Thomas Bindbergert a múlt héten első fokon 15 év fegyházra ítélték. A vádlott és védője felmentésért és enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett a Szegedi Törvényszék ítélete ellen.

Súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben a hummeres rendőrgázolás ügyében.

Thomas Robert Bindberger 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt. A Szegedi Törvényszék első fokon tizenöt év fegyházbüntetést szabott ki a korábban 15 alkalommal büntetett, 36 esztendős, autószerelő végzettségű vádlottra.

©

A bíróság hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit tíz évre eltiltott a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltott Magyarország területéről.

A vádlott és védője már korábban a felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügyészség kedden a súlyosbítás érdekében fellebbezett – közölte Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!