szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt-PM követeli Orbán Viktortól, hogy váltsa le a külügyminisztert, aki több pénzt tesz félre, mint amennyit keres, és mesés ingatlanvagyonnal rendelkezik a pártszövetség szerint.

Az Együtt-PM Szövetség azt követeli, hogy Szijjártó Péter a nyilvánosság előtt számoljon el, miből szerezte mesés vagyonát, valamint miért vallott be a szóvivője kisebb ingatlant. A pártszövetség Szijjártót érdemtelennek és alkalmatlannak tartja a Külügyminisztérium vezetésére, így felszólítja Orbán Viktort, hogy vonja vissza a kinevezését – írta az Együtt-PM kedden közleményben.

Az RTL Klub Híradója szerint Szijjártó Péter májusban 167 millió forintért vásárolt háza valójában 708 négyzetméteres, bár Fülöp Judit külügyi szóvivő csupán ennek alig több mint felét, 391 négyzetmétert ismert el. A kereskedelmi televízió a város jegyzőjétől tudakolta meg az ingatlan valódi méreteit, és tőle azt az információt kapták, hogy az ingatlan nettó 334 négyzetméteres. Ehhez jön még egy 249 négyzetméteres pince, benne az öt autónak helyet biztosító garázzsal, a 61 négyzetméteres medence, valamint egy 65 négyzetméteres terasz – idézték fel.

©

Fideszes politikusoknál általános gyakorlat lett, hogy sokkal nagyobb vagyont halmoznak föl, mint amennyi a fizetésük alapján indokolható lenne, majd amikor erre fény derül, sunnyognak. Kezd általánossá válni az is, hogy a fideszesek ingatlanjai maguktól növekednek, Szijjártó előtt Rogán Antalról derült ki ugyanez. A hatóságok sajnos tétlenek az ügyben, sőt sokszor maguk mossák ki a fideszeseket – írta az Együtt-PM.

Szijjártó Péterről a párt szerint évek óta nem tudni, miből él, miközben vagyonnyilatkozataiból kiderül: többet tesz félre, mint amennyit keres. Ehhez jön még felhalmozott mesés ingatlanvagyona, amelynek csak kicsiny része a dunakeszi luxusvilla. Felmerül a gyanú, hogy illegálisan tesz szert jövedelemre.

Az Együtt-PM Szövetség az összes lehetséges jogi eszközzel küzd minden tudomására jutott korrupciós ügyben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Országgyűlés mentelmi bizottságához fordultak az igazság kiderítése érdekében. Elvárják, hogy a hatóságok derítsék ki az igazságot – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyveres razzia volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnél Ungváron

Fegyveres razzia volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnél Ungváron

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

Megtiltotta a minisztérium Demeter Szilárdnak, hogy beszéljen az ATV-ben

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő