szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Debreceni Ítélőtábla úgy döntött, hogy Pásztor Albert miskolci polgármesterjelölt független annak ellenére is, hogy az MSZP és a DK is támogatja jelölését. Pásztor szerint Miskolc jelenlegi vezetése törpeszervezetek, pártok, egyesületek, alapítványok mögé bújva próbál lejárató kampányt folytatni ellene.

A Debreceni Ítélőtábla döntött, a miskolci városvezetés és a települést vezető pártok vesztettek, "az ítélőtábla szerint ugyanis független polgármesterjelölt vagyok" - jelentette ki Pásztor Albert, az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület által közösen jelölt politikus hétfőn.

A miskolci helyi választási bizottság korábbi, szeptember 23-i határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt. A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, politikai reklámfilmmel illusztrálta: megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy a kampányeszközökön Pásztor Albert azt állítja, független jelölt.

©

Pásztor Albert hétfői tájékoztatóján úgy fogalmazott: nem tagja egyetlen pártnak sem, és nem is befolyásolják pártok, egyetlen dolog fontos számára, "ez pedig Miskolc és a miskolciak érdeke".

Szerinte gyávaság törpeszervezetek, pártok, egyesületek, alapítványok mögé bújva lejárató kampányt folytatni ellene, "de a városvezetés belement ebbe a játékba és vesztett. Ezt pedig a Debreceni Ítélőtábla is megerősítette" - közölte. Mint mondta, sosem tagadta, hogy a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mellett politikai pártok is támogatják.

Véleménye szerint a városvezetés válogatás nélkül megragad minden eszközt, hogy őt lejárassa, de "ez nem sikerült és nem is fog sikerülni" - tette hozzá. "Van egy rossz hírem a város vezetése felé, ezt a meccset vasárnap le fogjuk játszani, és majd a miskolciak döntenek ebben a kérdésben" - mondta.

Véleménye szerint gyávaság a városvezetés részéről kibújni a vita alól és nem hirdetni programot. "Gyávaság elbújni a közpénzen fizetett média és a pribékek mögé" - fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól

A Bizottság alelnöke elmondta, adott esetben milyen támogatásokat vonhatnak meg Magyarországtól

Szegedi egyetemi modellváltás: Ombudsmanhoz fordul a szegedi Momentum a hétfői szenátusi ülés miatt

Szegedi egyetemi modellváltás: Ombudsmanhoz fordul a szegedi Momentum a hétfői szenátusi ülés miatt

Több ezren ittak Srí Lankán egy koronavírus elleni csodaszerből, egy minisztert kórházba kellett vinni

Több ezren ittak Srí Lankán egy koronavírus elleni csodaszerből, egy minisztert kórházba kellett vinni