szerző:
Kósa András

Az MSZP EP képviselője szerint a magyar sajtóban a Gój Motorosok brüsszeli látogatásáról megjelentek nem felelnek meg a valóságnak, erre bizonyítékai is vannak, ezért fontolgatja, hogy az érintett lapokat beperli. Navracsics Tibor elkaszálásáról azt mondta, "Európa undorodik Orbán Viktor rezsimjétől".

Olyan levelezés van a birtokában, amiből feketén-fehéren kiderül, hogy a Gój motorosok brüsszeli látogatása teljesen másképpen zajlott le, mint ahogy az a magyar sajtóban megjelent – mondta Brüsszelben magyar újságíróknak Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti képviselője rendkívül indulatos stílusban bírálta az eseményről hírt adó médiumokat, kifogásolva, hogy őt senki nem kereste meg, mielőtt olyan információkat közölt, amik nem felelnek meg a valóságnak szerinte, és ezt bizonyítani is tudja egy birtokában lévő levelezéssel.
A hírt először közlő Index.hu megkereste Szanyi Tibort, de akkor ő nem még akarta kommentálni a látogatást, de miután Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője nyilvánosságra hozta ezt, már hajlandó lett volna nyilatkozni.

Szanyi Tibor szerint ő „civilek egy csoportját” hívta meg, és amikor kiderült, hogy közöttük „egyenruhába” öltözött Gój Motorosok is voltak, „olyan stílusban küldte el őket, aminek idézése 18-as karikát érdemelne”. A képviselő szerint egy birtokában lévő levelezéssel bizonyítani is tudja állításait, amiatt fontolgatja, hogy pert indít az érintett médiumok ellen. Mint megjegyezte, az említett bizonyítékot ugyanakkor „szívesen odaadja annak a médiumnak, amelyik hajlandó tőle először bocsánatot kérni”.

A képviselő „patkány újságírásról” beszélt az ügy kapcsán (megjegyezve, hogy nem az újságírókra érti a kifejezést), hozzátéve, „a patkány újságírással az a baj, hogy az információkat kiszivárogtató patkányok másokkal is beszélgetnek”, így ő is vissza tudja követni, hogy ezzel a történettel ki, és miért akarja lejáratni.

Szanyi Tibor: "Minden másképp volt"
©

Navracsics Tibor meghallgatásáról, és az EP kulturális bizottságának negatív döntéséről azt mondta, „Európa undorodik Orbán rezsimjétől”, kiderült, hogy Orbán Viktornak nemhogy kétharmada, többsége sincs Európában.

A szocialista képviselő szerint „leiskolázták” hétfőn az Európai Parlament kulturális bizottságában Navracsics Tibort, mert kiderült, hogy a magyar jelölt „sok esetben hazudott, nem válaszolta meg a kérdéseket” nyilvános meghallgatásán, emiatt ahelyett, hogy szimpátiát keltett volna, „újabb ellenségeket szerzett”. A képviselő szerint háromszor tagadta meg önmagát, és kormányát is Navracsics Tibor, de még így sem tudott barátokat szerezni.

Szanyi Tibor szerint emiatt könnyen elképzelhető, hogy egy újabb meghallgatásra is sor kerülhet, amikor viszont nem csak Navracsics Tibor kulturális biztosi alkalmassága kérdőjeleződik majd meg, de politikailag is teljesen alkalmatlannak tarthatják a jelöltet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát

Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát

Csináltak egy hírolvasó robotot az oroszok, és a frászt hozták vele a tévénézőkre

Csináltak egy hírolvasó robotot az oroszok, és a frászt hozták vele a tévénézőkre

Agyonlőtték a Trainspotting 2. színészét

Agyonlőtték a Trainspotting 2. színészét

A rossz iroda akár meg is betegíthet. Mire figyeljünk?

A rossz iroda akár meg is betegíthet. Mire figyeljünk?

Mégsem szűnik meg az ExperiDance

Mégsem szűnik meg az ExperiDance

Már ígérni sem próbálja a kormány az egyéni nyugdíjszámlákat

Már ígérni sem próbálja a kormány az egyéni nyugdíjszámlákat