szerző:
MTI

A vasárnapi önkormányzati választás előtt a kormánypártok központi kampányzáró rendezvényt nem terveznek, az Együtt-PM, az MSZP és a Demokratikus Koalíció szombat este közösen fejezi be a kampányt, a rendezvényen várhatóan felszólal Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos is. A Bokros Lajost jelölő Modern Magyarország Mozgalom már csütörtökön befejezi a kampányt, a Jobbik pedig Budapest mellett Gyöngyösön is tart ilyen rendezvényt.

A Fidesz-KDNP az eredményváró rendezvényét vasárnap este - csakúgy, mint az áprilisi országgyűlési választáson - a budapesti Bálna kereskedelmi, kulturális és szórakoztató központban tartja. Központi kampányzárót nem terveznek a kormánypártok. Tarlós István főpolgármester nem tart külön kampányzáró rendezvényt, vasárnap a Fidesz-KDNP eredményváróján vesz részt - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A Bokros Lajost jelölő Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) tartja elsőként kampányzáróját, csütörtökön, a II. kerületben az IBS Színpadon. Az eseményen a főpolgármester-jelölt mellett a tervek szerint felszólal Roszik Gábor volt országgyűlési képviselő, a MoMa támogatója és Bauer Tamás a Demokratikus Koalíció volt alelnöke is - közölte a mozgalom sajtóosztálya az MTI-vel. A főpolgármester-jelölt eredményváróját vasárnap este a Corner rendezvényközpontban tartják majd.

A Jobbik több helyszínen is tart kampányzáró rendezvényt, Vona Gábor pártelnök Gyöngyösön vesz részt ilyen eseményen szombaton, a budapesti kampányzáró pedig szintén aznap lesz a Budapesti Vállalkozási Főiskolán, Volner János alelnök, Staudt Gábor főpolgármester-jelölt és Szilágyi György budapesti elnök részvételével. Az ellenzéki párt országos elnöksége a fővárosban várja vasárnap az eredményeket, ennek helyszínét azonban szerda délutánig nem közölték.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a választásig hátralévő néhány napban a mozgósításra koncentrálnak, számos helyen lesz kitelepülésük. Mint mondta, a baloldali pártok szombat délutáni budapesti kampányzáróján ő is részt vesz. Az MTI úgy tudja, hogy a párt országos vezetésének tagjai az MSZP Jókai utcai székházában várják majd az eredményeket.

Az Együtt-PM sajtóosztályán közölték, hogy az Együtt-PM, az MSZP és a Demokratikus Koalíció szombat esti közös kampányzáró rendezvénye az Ajtósi Dürer soron lévő Experidance Házban lesz, amelyen várhatóan Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség ügyvezető társelnöke, Kunhalmi Ágnes, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mellett Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom baloldali pártok által támogatott főpolgármester-jelöltje is felszólal. 

Az Együtt-PM eredményvárója vasárnap a Király utcai G3 rendezvényközpontban lesz. 

A Demokratikus Koalíció pénteken délután tartja kampányzáróját a Rákóczi úti Best Western hotelben. A párt vezetői vasárnap a Teréz körúton, a DK új irodájában lesznek, a kerületi jelöltek pedig a helyi irodákban várják az eredményeket, ha nyernek, akkor felkeresik őket.

Az LMP szombaton tartja kampányzáróját a Corner rendezvényközpontban, ahol Schiffer András, Szél Bernadett társelnökök, Csárdi Antal főpolgármester-jelölt, Osztolykán Ágnes oktatási és szociális ügyekért felelős politikus, valamint Istvánffy András, a 4K elnöke szólal fel. A párt eredményváró rendezvényét pedig a Paulay utcai Ankertben rendezik, ahol a polgármesterjelöltek is ott lesznek.

A Magyar Liberális Párt eredményváróját az V. kerületi Sas utcai irodájukban tartják.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg

Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg

Nagyon meglepték Nadalt

Nagyon meglepték Nadalt

Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP listáját

Nyilvántartásba vették az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP listáját

A betlehem után itt a Szent Sír

A betlehem után itt a Szent Sír

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz