szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Az LMP vagyonosodási vizsgálatra vonatkozó törvényjavaslatát kiegészítette egy új passzussal, amely "a misztikusan növekvő ingatlanok problémáját" kívánja megoldani.

Az LMP Lex Szijjártóval egészíti ki a kötelező vagyonosodási vizsgálatra vonatkozó törvényjavaslatát - közölte Schiffer András, a párt társelnöke csütörtökön.

Az LMP törvényjavaslata előírja, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hivatalból vizsgálja a közhatalmat gyakorló politikusok és közpénzekkel gazdálkodók vagyonnyilatkozatai igazságtartalmát - áll a közleményben. A javaslat a parlamenti képviselők, a kormánytagok, a közjogi méltóságok, az önkormányzati vezetők, valamint az állami, önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőire vonatkozik.

Egy mém Szijjártó Péter híres medencéjéről
©

Schifferék "a misztikusan növekvő ingatlanok problémája" miatt egészítették ki a törvény szövegét egy Lex Szijjártóval is, ami a nagyvonalú családi ajándékokkal való védekezés régi hagyományának is gátat szab - írta a társelnök. A vagyonnyilatkozat kötelező vizsgálata kiterjedne a dokumentum helytállóságára, valamint a bevallott jövedelemmel való összeegyeztethetőségére, emellett vizsgálná, hogy jogszerűen kap-e ingyenes juttatásokat az illető.

Az elmúlt időszak ügyei, különösen a hirtelen felbukkant ingatlanvagyonok egyre inkább indokolttá teszik, hogy a politikusok és a közpénzekkel gazdálkodók ne csak személyesen, de családi kapcsolataikon keresztül is átláthatóvá és ellenőrizhetővé tegyék vagyonuk gyarapodását és ennek eredetét - zárta közleményét Schiffer András.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint