szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP szerint Rogán, Kósa és Szijjártó luxusvillái mellett Semjén Zsoltnak is problémás a vagyonnyilatkozata, a KDNP szerint a 102 négyzetméteres balatoni üdülővel semmi gond nincs.

Az MSZP szerint aki a vasárnapi önkormányzati választáson a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz, valamint arra, hogy egyre több fideszesnek legyen luxusvillája. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón arról beszélt, vasárnap a magyar emberek eldönthetik, hány fideszesnek legyen még luxusvillája, szerinte ugyanis a kormánypárti polgármester- és képviselőjelöltek azért kérik az emberek szavazatait, hogy nekik is pozíció jusson és így meggazdagodhassanak. 

Mint mondta, eközben 170 ezer olyan magyar gyerek van, akinek még vécé sincs az otthonában, és 140 ezer olyan gyerek van, akinek a lakásában nincs fürdőszoba, és miközben a Fidesz-kormány egy 1700 milliárd forintos megszorítást tervez, a párt jelöltjei azért akarnak győzni vasárnap, hogy még több pénzt vegyenek el az emberektől. Megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetőssé tehetik az egészségügyet, tömeges elbocsátások lehetnek az állami és önkormányzati hivatalokban.

Az ellenzéki politikus felidézte, hogy Rogán Antalnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének és jelenlegi V. kerületi polgármesternek a vagyona szinte hetente nő, többször is módosítani kellett vagyonnyilatkozatát, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mai napig nem tudta megmondani, miből vette 167 millió forintos, Dunakeszin fekvő luxusházát, Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének pedig debreceni, 300 négyzetméteres luxusvilláján kívül Budapesten is van egy közel százmillió forintos luxuslakása.

Bangóné Borbély Ildikó hozzátette, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is "hazudott vagyonnyilatkozatában", neki a balatoni nyaralójával voltak problémák. Mint korábban megírtuk, Semjén Zsoltnak egy balatonfenyvesi üdülőben van haszonélvezeti joga, a szocialista képviselő valószínűleg erre célzott. 

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közölte, szerintük hazudott az MSZP-s politikus Semjén Zsolt vagyonnyilatkozatáról, mert a KDNP szerint Semjén Zsolt és családja vagyonnyilatkozatai a parlament.hu honlapon hozzáférhetőek a nyilvánosság számára, amelyekben minden pontosan szerepel.

Mint írták, az üdülőt a Semjén család több mint fél évszázada használja, és mintegy harminc éve került Semjén Zsolt szüleinek tulajdonába. A nagyszülők akaratából 2003-ban – életjáradéki szerződés formájában – az unokák tulajdonába került. Mint írták, a Semjén házaspár és gyermekei vagyonközösségben vannak, tehát kötelezettségeiket is így rendezték. A tetőtér-beépítés után – ami építészetileg mintegy negyedszázada volt előkészítve – lett 102 négyzetméter (az alsó rész 54 négyzetméter, a felső 47, tehát összesen 101,5 négyzetméter). Ezek a munkálatok több éven át tartottak - közölte a KDNP.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!