szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kocsis Máté szerint nem biztos, hogy szükség van frakciókra a Fővárosi Közgyűlésben, merthogy az oda nagyrészt bekerülő polgármesterek nem pártlistán jutottak posztjukhoz.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt javasolja Tarlós István főpolgármesternek, vitassák meg, van-e szükség pártpolitikai frakciókra az új Fővárosi Közgyűlésben. 

Kocsis Máté - aki Józsefváros polgármestereként szerzett mandátumot - hétfőn a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a közgyűlés nagyrészt polgármesterekből fog állni, nem pártlistákról bejutott képviselőkből, így a munka kevésbé pártpolitikai alapon szerveződik. Ezt helyesnek nevezte, és kijelentette, hogy nem biztos, hogy szükség van frakciókra, a 23 polgármesternek saját kerülete érdekeit kell képviselnie. A kormánypárti politikus úgy fogalmozott: érdemes legalább megvitatni, kellenek-e képviselőcsoportok. 

A Fővárosi Közgyűlésben húsz képviselője lesz a Fidesz-KDNP-nek, közülük 17-en polgármesterként ülnek majd be a testületbe.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!