szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szennyai Máriának a Bárányok hallgatnakban nyújtott teljesítménye 96 szavazatot ért Óbuda 14. körzetében. Így is rávert a szocdemek jelöltjére.

96 szavazatot, azaz a voksok 4,23 százalékát szerezte meg körzetében Szennyai Mária, aki saját bevallása szerint az egyetlen magyar Oscar-díjas nő.

Mint annak idején az Óbuda című újság hasábjain elmondta, a független jelöltként induló Szennyai volt Jodie Foster a Bárányok hallgatnakban, és tagja az Európa Tanácsnak is (amelyet valójában államok alkotnak). Ezzel a teljesítményével Szennyai 96 szavazatot érdemelt ki, így körzetében az utolsóelőtti lett.

Szennyai Mária eseményekben bővelkedő életéről a 444.hu-n olvashat hosszabban.

A III. kerületi 14. körzetet Kelemen Viktória, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szavazatok 44,5 százalékával, utána a DK-s Albert Eszter következik 30,15 százalékkal, majd a jobbikos Takács Gábor 13,86 százalékkal.

A Római-partért Egyesület jelöltje egy szavazattal többet szerzett Szennyainál, az utolsó a szociáldemokrata Székely Attila Richárd lett 68 szavazattal, azaz 2,99 százalékkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!