szerző:
hvg.hu

A szobrot korábbi helyétől néhány méterre, a Fővám téri épület északi fogadóterében állították fel. A Marx-szobor része lett a Corvinus Egyetem állandó kiállításának.

A Corvinus Egyetemen maradt az aulából eltávolított Marx-szobor. A műalkotás ugyanis az intézmény állandó kiállításán kapott helyet, az egyetem Fővám téri épületének északi fogadóterében – írta az Index. Így a szobrot korábbi helyétől néhány méterre állították fel.

A Marx-szobor a régi helyén
©

Az állandó kiállítást hétfőn nyitotta meg Rostoványi Zsolt, az új név felvételének 10. évfordulóját ünneplő Corvinus Egyetem rektora. Mint mondta, a szobor végre "méltó helyére került" a kiállításon.

A főépület aulájából szeptember 15-én szállították el a szobrot, amiben szerepe volt Rétvári Bence KDNP-alelnöknek is. Ő korábban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség álláspontját is tolmácsolva azt mondta: elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon szobra lehet Karl Marxnak, a nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket valló ideológusnak.

A kiállítás hétfői megnyitóján nem ő, hanem Bohátka Gergely felsőoktatási főosztályvezető képviselte az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!