szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szobrot korábbi helyétől néhány méterre, a Fővám téri épület északi fogadóterében állították fel. A Marx-szobor része lett a Corvinus Egyetem állandó kiállításának.

A Corvinus Egyetemen maradt az aulából eltávolított Marx-szobor. A műalkotás ugyanis az intézmény állandó kiállításán kapott helyet, az egyetem Fővám téri épületének északi fogadóterében – írta az Index. Így a szobrot korábbi helyétől néhány méterre állították fel.

A Marx-szobor a régi helyén
©

Az állandó kiállítást hétfőn nyitotta meg Rostoványi Zsolt, az új név felvételének 10. évfordulóját ünneplő Corvinus Egyetem rektora. Mint mondta, a szobor végre "méltó helyére került" a kiállításon.

A főépület aulájából szeptember 15-én szállították el a szobrot, amiben szerepe volt Rétvári Bence KDNP-alelnöknek is. Ő korábban az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség álláspontját is tolmácsolva azt mondta: elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon szobra lehet Karl Marxnak, a nyíltan antiszemita és rasszista nézeteket valló ideológusnak.

A kiállítás hétfői megnyitóján nem ő, hanem Bohátka Gergely felsőoktatási főosztályvezető képviselte az Emberi Erőforrások Minisztériumát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség