szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra tüntettek kedd este az internetadó ellen, két nappal azután, hogy vasárnap a becslések szerint tízezernél is többen vonultak fel a tervezett új közteher ellen. Most a József nádor térről az internetadó reálisnak tartott mértékét jelképező 0-ás kilométerkőhöz vonultak a Clark Ádám térre az Erzsébet hídon keresztül. Menet közben atrocitás nem történt, út közben ismét többször is felmutatták a résztvevők a mobiljaikat, a békés menetben rengetegen voltak. "Mocskos Fidesz! Mocskos Fidesz!" - skandálták többek közt a vonulók. A hivatalos tüntetés lezárása után sokan a Kossuth térre mentek, ahol sokáig farkasszemet néztek a Parlamentnél felsorakozó rendőrökkel.

1 2 3 4 5 6 7
10
Sorrend megfordítása

Azt hittem, ez egy Monty Python-vicc - videó

Videó a londoni tüntetésen elhangzott beszédről.

Százezren lehettek ma a tüntetők a Reuters szerint

A Reuters szerint a mai volt a legnagyobb tüntetés 2010, az Orbán-kormány hatalomra lépése óta. A hírügynökség nem túl visszafogottnak tűnő becslése szerint nagyjából százezren lehettek a demonstrálók.

©

Az MTI szerint MSZP-s képviselők lógatták ki a zászlókat

Az MTI szerint Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita szocialista képviselők lengettek EU-zászlókat a Parlament egyik ablakából. A harmadik nő az Index szerint Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök volt.
©

Többen átvonultak a Gyorskocsi utcába

Egy nagyjából 300 fős csoport indult el a Gyorskocsi utcába, de csak néhány tucatnyian értek oda – jelentette a Hír Tv. Azért mentek, hogy a vasárnapi tüntetés után őrizetbe vett társaik elengedését követeljék. Az épület előtt ülnek, rendőrök biztosítják a helyszínt. A 444.hu szerint több a rendőr, mint a tüntető.

Elkezdett oszlani a tömeg

Már rigmusokat is alig hallani, kevesebben vannak a téren, sokan elindultak hazafelé.

Kunhalmi Ágnest látta az Index az ablakban

Az Index arról is írt, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök volt az egyik nő a parlamenti ablakból EU-zászlókat kilógatók közül.

Rengeteg a rohamrendőr a Honvéd utcában az Index szerint

A Honvéd utca tele van rohamrendőrökkel, nagyon sok rendőrségi kisbusz áll ott – jelentette az Index.

Kinyílt egy ablak a Parlamentben, zászlókat lógattak ki

Kinyílt a Parlament egyik ablaka és három nő egy magyar és két EU-zászlót lógatott ki. Integettek is a kintieknek. Nem a demonstrálók juthattak be az épületbe, a helyszínen az is elhangzott, hogy MSZP-sek tették ki a zászlókat.

©
1 2 3 4 5 6 7
10

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Repülési engedélyt kapott Amerikában egy önvezető drón

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén

Elborította a műanyagszemét a Kékestetőt a hétvégén

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti