szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

2011-ben és 2012-ben hét patikát és kisboltot rabolt ki Veszprém és Fejér megyében egy balatonfürdei férfi. Jogerősen tíz és fél év börtönre ítélték.

Jogerősen tíz és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla kedden azt a balatonfüredi férfit, aki 2011-ben és 2012-ben hét patikát és kisboltot rabolt ki Veszprém és Fejér megyében. A Szegedi Ítélőtábla az ügyben kirendelés folytán eljáró bírái a jelenleg 46 esztendős férfit hét rendbeli rablás bűntettében, egy rendbeli rablás bűntettének kísérletében, lőfegyverrel visszaélés, hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az alkalmi munkából élő, anyagi nehézségekkel küzdő férfi 2011 decemberében határozta el, hogy rablásokból szerez pénzt. Az első bűncselekmény helyszínül a veszprémi dózsavárosi patikát szemelte ki, ahol terepszemlét is tartott. December 2-án este ment be arcát eltakarva a gyógyszertárba, rászegezte lőfegyverré átalakított gáz-riasztófegyverét a dolgozókra, és a bevételt követelte. Ekkor 30 ezer forinttal távozott. A következő hetekben több veszprémi és székesfehérvári gyógyszertárat és kisboltot rabolt ki, voltak olyan helyszínek, ahova többször is visszatért. Alkalmanként 20 és 300 ezer forint közötti összeget zsákmányolt.

2012. július 14-én a férfi másodszorra próbálta meg kirabolni Székesfehérváron a Széchenyi úti patikát. Szokásához híven arcát eltakarva, pisztolyát maga előtt tartva lépett be a gyógyszertárba. Az üzlethelyiségben tartózkodott azonban egy rendőr törzszászlós, aki a dolgozókkal éppen a rablás esetén követendő magatartásról beszélgetett. A rendőr megragadta a férfi pisztolyt tartó karját, és megpróbálta lefegyverezni. A vádlott dulakodni kezdett az egyenruhással, közben háromszor is elsütötte pisztolyát. A férfit végül fegyvere markolatával tudta leütni a rendőr, a törzszászlós a dulakodás során azonban súlyos sérüléseket szenvedett.

A táblabíróság döntésével súlyosította a vádlottra első fokon kiszabott kilencéves büntetést.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják

Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni