szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen tizennyolc 120 milliméteres aknavetőgránát került elő Soroksáron, a Szamosi Mihály sporttelepnél.

Több aknavetőgránát is előkerült szerda este Soroksáron, a Szamosi Mihály sporttelepnél, ahol délután óta több órán keresztül dolgoztak a honvédségi tűzszerészek.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-nek elmondta, hogy a  XXIII. kerületi Haraszti úton építési munkálatok közben először egy 120 milliméteres aknavetőgránátot találtak. A tűzszerészi vizsgálat idejére az egész sporttelepet lezárták és kiürítették.

A helyszín több órás átvizsgálása során összesen tizennyolc 120 milliméteres aknavetőgránát került elő. Este 9 óra után fejezték be a munkát a honvédség tűzszerészei. A területzárást feloldották - mondta a kommunikációs altiszt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!