szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Zsidó Hitközség szerda esti közgyűlésén visszahívták elnöki tisztségéből Tordai Pétert, Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót azonban nem. Tordai szerint a közgyűlés illegitim és morálisan is megkérdőjelezhető volt, ennek ellenére semmilyen lépést nem kíván tenni.

Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) szerdán visszahívott elnöke csütörtökön azt mondta az MTI-nek, szerdai visszahívása jól szervezett csel, provokáció volt, és nem fogadja el azt a kifejezést, hogy megbuktatták. Az MTI azután kereste meg Tordai Pétert, hogy az ATV és a Hír Tv információi szerint a BZSH szerda esti közgyűlésén visszahívták elnöki tisztségéből, Schwezoff Dávid ügyvezető igazgatót azonban nem.

Tordai Péter az MTI-nek kijelentette, hogy már a Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató által összehívott közgyűlés előtt és a közgyűlésen is elmondta, nem kíván együtt dolgozni az ügyvezető igazgatóval, így – és mint mondta, erről írásban is nyilatkozott – azzal, hogy az ügyvezetőnek bizalmat szavazott a közgyűlés, az ő lemondása automatikusan bekövetkezett volna.

Tordai Péter elmondta, hogy a közgyűlésnek két napirendi pontja volt, az első Schwetzoff Dávid visszahívása, a második az övé. Erről a két pontról külön kellett volna szavazni, de "praktikával egyszerre szavaztatták", így nem kapta meg a lehetőséget, hogy az ügyvezető megszavazása után "be tudja váltani a szavát" és lemondjon.

Hozzátette, a közgyűlés illegitim és morálisan is megkérdőjelezhető volt, ennek ellenére semmilyen lépést nem kíván tenni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani