szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Balatonszárszón jogerős az október 12-i önkormányzati választás eredménye a Pécsi Ítélőtábla pénteki döntése értelmében.

A táblabíróság a honlapján közzétett végzésében helyt adott Dorogi Sándor felülvizsgálati kérelmének, melyben a polgármester-választás független győztese a Somogy megyei területi választási bizottságnak (tvb) a választási eredmény megsemmisítéséről és a szavazás megismétléséről szóló korábbi határozatának megváltoztatását kérte.

A tvb súlyos szabálysértésnek minősítette ugyanis, hogy az egyik szavazókörben bár megtörtént a szavazólapok kötegelése, a kötegelő csíkok leragasztása és a kötegelő csíkokra is ráírták a szavazókör sorszámát, a csomagban lévő szavazólapok jelölését, darabszámát, a rontott szavazólapokat külön csomagolták, de a csomagot nem írták alá a szavazatszámláló bizottság tagjai.

A bizottság hasonlóan súlyos hibaként értékelte azt is, hogy egyik szavazókörben sem kötegelték külön a mozgóurnás szavazásnál fel nem használt, lebélyegzett szavazólapokat, hanem azokat a voksolás során újra felhasználták.

A Pécsi Ítélőtábla megállapította a jogszabálysértést, de egyetértett a kérelmezővel abban, hogy ez nem értékelhető olyan lényegesnek és súlyosnak, amely az eredmény megsemmisítését és a választás megismétlését indokolná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban