szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP elnöke reagált a jelöltjüket ért, Magyar Nemzetben megjelent vádakra.

A november 23-án megrendezendő időközi országgyűlési választáson szocialista színekben induló Horváth Imréről a mai Magyar Nemzet dokumentumokat közölt, amely szerint a hetvenéves politikust korábban a KGB képezte ki.

Az üggyel kapcsolatban lapunk megkereste Tóbiás Józsefet, a szocialisták elnökét, aki válaszolt kérdéseinkre. Tóbiás szerint egy 30 évvel ezelőtti ügyről van szó, mely aligha érinti a jelenlegi kérdéseket. Különben is – tette hozzá a pártelnök – alapvetően másról van szó, mint amit a Magyar Nemzet cikke sugall. Nem a KGB képezte ki Horváthot, hanem a KGB szervezésében valamennyi keleti blokkhoz tartozó országnak tartottak továbbképzést, amelyen Horváth is részt vett. „Abban a szövetségi rendszerben ez így volt természetes” – fűzte hozzá.

Az igaz, ismerte el, hogy az egész titkosszolgálati kérdéskör rendezetlen – „évtizedek óta az” – de érdekes módon mindig csak kampányszakaszban kerülnek elő az ezzel kapcsolatos esetek.

Közbevető megjegyzésünkre, amely csupán annyit tartalmazott, hogy „baloldali megújulás”, úgy reagált, hogy háromszor megválasztott képviselő az illető, a megújulásnak pedig része, hogy a helyi közösségek elvárásait, döntéseit figyelembe vegyék. Szintén kérdésünkre, mely szerint helyes-e, hogy országgyűlési választásokra a helyi szervezetek dönthetnek a jelölésről, úgy felelt, hogy alapszabályi ügyekről tavasszal tanácskozik a párt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

A gazdagok olyan gyorsan gazdagszanak, hogy nem bírják eljótékonykodni a pénzüket

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg

A parlagfű miatt is több lehet a koronavírusos beteg