szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Estére végre válaszolt a nyilvánosság elől teljesen eltűnt, a kitiltási botrányban állítólag érintett NAV-elnök az őt felkutatni próbáló LMP-s parlamenti képviselőnek, de csak annyit, hogy nem hajlandó találkozni vele.

Összevissza küldözgették az adóhivatal osztályai között kedden reggel Szél Bernadett LMP-s országgyűlési képviselőt, aki szeretett volna személyesen találkozni az állítólag hivatalában dolgozó Vida Ildikó NAV-elnökkel. Az erről készült videót itt megnézheti:

Vida Ildikóról úgy tudni, hogy egyike lehet azon magánszemélyeknek, akiktől az Egyesült Államok korrupciós érintettségre hivatkozva megtagadja ezentúl, hogy belépjenek az USA-ba. Vida Ildikó az érintettsége megszellőztetése óta nem hajlandó a nyilvánosság elé állni, egyetlen egyszer, október 22-én kapta őt el egy stáb, akkor éppen a bécsi reptérről indult el egy hajnali géppel valahová üdülni.

Szél Bernedett nem tudott személyesen találkozni a NAV-elnökkel, így végül e-mailben jelentkezett be hozzá. Egy órával ezelőtt az LMP-s képviselő kiírta a Facebookra, hogy választ kapott Vidától, amelyben ezt írja:

"Tisztelt Szél Bernadett Képviselő Asszony! A Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő ügyekben 2010-ben történt kinevezésem óta egyetlen alkalommal sem fogadtam sem politikust, sem adózót vagy képviselőjét. Ugyanakkor a politikusoknak, parlamenti képviselőknek lehetőségük van a Hivatalt érintő ügyekben tájékozódni, dr. Varga Árpád külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettes – miként eddig, ezután is – készségesen áll a politikusok, parlamenti képviselők rendelkezésére. Ezen a gyakorlaton a továbbiakban sem kívánok változtatni, ezért – kérem – a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt érintő kérdésével vagy problémájával forduljon dr. Varga Árpád külső kapcsolatokért felelős elnökhelyetteshez, aki időpont egyeztetése után fogadja Önt. Üdvözlettel: Dr. Vida Ildikó, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Elnök"

Szél azt ígéri, hogy csak azért is el fogják érni a NAV-elnököt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OTP beperelte Horvátországot

Az OTP beperelte Horvátországot

Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom a francia nagyvárosokban

Életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom a francia nagyvárosokban

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba

Több nézőt mondott be a meccsre Seszták Miklós focicsapata, mint amennyien beférnek a stadionba