szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Hová tűnt Vida Ildikó?” címmel indított Facebook-oldalt az LMP-s Szél Bernadett, akinek kedden sem sikerült elérnie a NAV elnökét. Azt a választ kapta az adóhivataltól, hogy Vida Ildikó tárgyalásról tárgyalásra jár, most nincs ideje fogadni őt – derül ki az ellenzéki képviselő posztjából.

Több újságíró valamint az LMP-s Szél Bernadett hetek óta próbálja elérni a NAV elnökét, hogy megkérdezhessék tőle, valóban kitiltották-e őt korrupció miatt az Egyesült Államokból. Az erről kiszivárgott értesüléseket az adóhivataltól eddig nem tagadták, de egyértelmű megerősítést sem adtak. Vida Ildikó régóta elérhetetlen már. Nemrég az RTL Klub munkatársai Bécsben, a schwechati reptéren találták meg, de ott sem volt hajlandó konkrét kérdésekre válaszolni.

Szél Bernadett országgyűlési képviselő kedden reggel személyesen próbálta felkeresni munkahelyén Vida Ildikót, de nem sikerült találkoznia vele. Burillák Attila szóvivő a politikus elmondása szerint elég udvariatlan hangnemben közölte, hogy az elnök nincs az épületben, „külső helyszínen tárgyal”, később esetleg telefonon lesz elérhető.

©

Az ellenzéki képviselő újra felhívta a NAV-ot, megkérdezte, tudtak-e már egyeztetni Vida Ildikóval arról, mikor tudná fogadni őt. Azt a választ kapta, hogy az elnök tárgyalásról tárgyalásra jár, most nincs ideje ezzel foglalkozni, de felhívja majd. Ugyancsak ajánlották neki, hogy írjon e-mailt a [email protected], biztos, ami biztos.

Szél Bernadett azt írta a Facebookon, hogy elküldte a levelet. Emellett aki tudja, merre lehet Vida Ildikó, egy friss Facebook-oldalon jelezheti ezt.

„Vida Ildikó nem bujkálhat örökké, én pedig addig fogok menni, amíg választ nem kapunk arra, hogy kitiltották-e a NAV elnökét az Egyesült Államokból, és ha igen, akkor konkrétan milyen ügy miatt. Mert ezt minden állampolgárnak joga van tudni! Bármennyire is sunnyognak, ezek a mi adóforintjaink, a mi országunk, ki kell tartani!” – fogalmazott a képviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!