szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen kétszáz óra közérdekű munka büntetést szabott ki szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfira, aki három héttel ezelőtt bombával fenyegetőzött és emiatt ki kellett üríteni egy budapesti bevásárlóközpontot és egy irodaházat - közölte a fővárosi főügyész.

A férfit az I. és XII. Kerületi Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította gyorsított eljárásban bíróság elé. 

A vád szerint a férfi egy VI. kerületi bevásárlóközpont üzletében dolgozott alkalmazottként. Magánéleti okokból egy napra szabaddá akarta tenni magát, és ezért el akarta érni, hogy aznap hazaküldjék az alkalmazottakat.

Vásárolt egy SIM-kártyát, betette a telefonjába, és október 15-én délelőtt felhívott egy XII. kerületi üzletházban üzemelő - azonban több más üzletházhoz, így a munkahelyének helyet adó VI. kerületihez is - tartozó call centert, és közölte, hogy az épületben bomba fog robbanni. 

A fenyegetés miatt a XII. kerületi bevásárlóközpontot, valamint egy XIII. kerületi irodaházat is ki kellett üríteni, azt a bevásárlóközpontot azonban, amelyben a férfi dolgozott, nem zárták be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

A kormány szigorítása után majdnem a felére csökkent a magántanulók száma

A magyarok közel felét anyagilag hátrányosan érintette a járvány

A magyarok közel felét anyagilag hátrányosan érintette a járvány