szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alapos fricskát adott André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője Bayer Zsoltnak, illetve Habony Árpádnak is a Twitteren.

Fotóval bizonyította André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivő, hogy valóban részt vett egy korábbi Békemeneten. Először akkor merült ez fel, amikor a kormány nemzetközi szóvivője, Kovács Zoltán beszólt neki a Twitteren, hogy mit keres kint az internetadó elleni tünetetésen. Goodfriend ugyanis azt válaszolta neki, hogy a kormánypárti Békemenetet is meg szokta nézni, hogy testközelből láthassa az eseményeket.

A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt egy október végi cikkében azt írta André Goodfriendről, hogy szerinte nincs joga kormányellenes tüntetésekre járni Budapesten, mert ezzel túllépte törvényes hatáskörét és megszegte a diplomatastátusából következő kötelességeit. "Csomagoljon, és ne takarózzon azzal, hogy a Békemenetekre is ki szokott járni, egyrészt mert ez nyilván hazugság, másrészt pedig ott sincs magának semmi keresnivalója. Remélem, a következő Békemeneten már nem lesz Magyarországon, de ha esetleg mégis, ne merészeljen kilátogatni, mert hátha felismerik" – írta cikkében Bayer.

Arra a kijelentésre, mely szerint Goodfriend nem járt Békemeneten, az amerikai nagykövetség ügyvivője igen frappánsan válaszolt. A Twitterre kiposztolt több képet is egy Békemenetről, az egyik fotón ő maga is rajta van:

A képhez Goodfriend olyan kommentárt fűzött, hogy egy újságot is tarthatott volna a kezében, de ahogy mondta, ő a magyarországi élet minden szeletét látni szeretné. A mondat elejével Goodfriend minden bizonnyal Habony Árpádra utalhatott, akiről Kaminski Fanny, Orbán Viktor sajtósa posztolt egy képet október végén a Facebookra, a fotón Habony Washingtonban látható, kezében pedig a Washington Post aznapi számát tartja. Ezzel arra akartak utalni, hogy Habony nincs az USA-ból kitiltottak listáján.

Goodfriend képére az atv.hu bukkant rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Jakab Péter egy zsák krumplit vitt Orbánnak, Kocsis Máté vette el tőle

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt

Elmaradt a Barcelona nagy megújulása a Fradi elleni BL-rajt előtt