szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy kistehergépkocsi vezetőjét gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy járművével kedd este halálra gázolt egy férfit a Kesznyéten és Tiszalúc közötti úton – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kedd este egy gépjármű elütött egy férfit, majd a helyszínről elhajtott. A gyalogos a helyszínen életét vesztette.

A vizsgálat megállapította, hogy a baleset helyszínén a kérdéses időpontban egymás után egy személygépjármű és egy munkásokat szállító kisteherautó közlekedett. Az elöl haladó jármű vezetője az út mentén két kerékpárt pillantott meg, majd egy földön fekvő embert, akit hirtelen kormánymozdulattal sikerült kikerülnie.

A közvetlenül mögötte érkező kistehergépkocsi vezetője a lakott területen kívüli, közvilágítás nélküli útszakaszon azonban nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét és áthajtott az úton fekvő férfin.

Az autó vezetője védekezésként korábban a rendőröknek azt mondta, áthajtott az akkor már földön fekvő férfi lábán, de az áldozat ekkor már halott volt. A szemle eredménye azonban később megcáfolta, mivel az áldozat lábán nem voltak sérülések, a jármű alvázáról rögzített nyomok pedig a 45 éves tiszalúci férfi felsőtestéről származtak.

A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatta ki K. György 70 éves golopi lakost, a tehergépkocsi vezetőjét, aki kihallgatása során részben elismerte felelősségét – tette hozzá Gaskó Bertalan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Ha elég gazdag, most megveheti Obi-Wan lézerkardját

Beragadt 365-re a forint

Beragadt 365-re a forint