szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április végéig kell elkészülnie annak a végleges fejlesztési koncepciónak, amely a Hajógyári-sziget déli részének kulturális, rekreációs és sport célú fejlesztését tartalmazza. A területen egy élményparkot hoznának létre, a Hadrianus-palota örökségvédelmi rekonstrukciója, valamint a volt hajógyári épületek kulturális, közösségi hasznosítása mellett, derül ki a keddi Magyar Közlönyből, amely egyúttal megerősítette egy augusztusi cikkünkben közölt információinkat.

Április 30-i határidővel kell a kormány elé kerülnie a Hajógyári-sziget hasznosítását bemutató végleges koncepciónak, melynek elkészítésével egy keddi kormányhatározat értelmében a Miniszterelnökséget vezető minisztert, az emberi erőforrások miniszterét, a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a belügyminisztert bízták meg.

A koncepciónak részletesen ismertetnie kell az aquincumi helytartói palota rekonstrukciójának és közcélú hasznosításának, az egykori hajógyári épületek és környezete kulturális-közösségi célú hasznosításának, továbbá egy többfunkciós sport és rekreációs élménypark kialakításának a feltételeit. A fejlesztés 2015 és 2018 között valósulhat meg, ha a kormány a közérdekű beruházás terveit elfogadja.

©

A kormány a koncepció elkészítésére 200 millió forintot biztosít, valamint elrendeli, hogy az illetékes miniszter készítse elő a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítését.

Mint ahogy arról augusztusban beszámoltunk, a Magyar-Kajak Kenu Szövetség elnökének, Baráth Etelének az irányítása alatt született egy hasznosítási előterv a Város-Teampannon Kft. bevonásával: A „JövőSziget” munkanévre hallgató, mindössze 26 oldalas fejlesztési koncepció nemcsak a kormányhatározatban szereplő, újonnan visszavásárolt területek hasznosítására tett javaslatot, hanem megtervezte a teljes 108 hektárnyi Hajógyári-sziget rekreációs, nevelési és sportparkként elképzelt jövőjét. Mint akkor megtudtuk, a hasznosítási előterv a kormány döntésére várt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy nőt a zebrán Dabason

Halálra gázoltak egy nőt a zebrán Dabason

És akkor a kormány azt kérte, hogy a lakásfelújításról adjanak számlát

És akkor a kormány azt kérte, hogy a lakásfelújításról adjanak számlát

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé