szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kifejezetten helyi rádiós tartalmakat támogató pályázatán az NMHH 74 millió forintot oszt szét. Tatabányán például a Forrás Rádiót támogatják, Kiskunfélegyházán a Sirius Rádiót és így tovább. Budapesten a Lánchíd Rádió pályázott eredményesen.

A médiatanács csaknem 74 millió forinttal támogatja a helyi rádiók műsorait a Magyar Média Mecenatúra program keretében – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön.

Közleményük szerint az NMHH Médiatanácsa keddi ülésén döntött a kifejezetten helyi rádiós tartalmakat támogató pályázat idei harmadik fordulójának nyerteseiről. A 2014-re meghatározott 300 millió forintos keretösszegből ezúttal 17 rádió kapott támogatást 11 rendszeresen jelentkező hírműsorra, 10 szolgáltató magazinra és egy tematikus magazinra összesen 73,7 millió forint értékben. A médiaszolgáltatók egyenként 12 havi hozzájárulást kapnak.

A sikeres pályázók között van a komlói 99,4 Rádió 1, a miskolci, a nyíregyházi és a szegedi Európa Rádió, az Érd FM 101,3, a tatabányai Forrás Rádió, a budapesti Lánchíd Rádió, a békéscsabai Mega Rádió, a siófoki Part FM, a mezőtúri Pont Rádió, a szegedi Rádió 88, a fehérgyarmati Rádió Som, a Rádió Szarvas, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskunfélegyházi Sirius Rádió, a Tisza-tó Rádió és a székesfehérvári Vörösmarty Rádió.

A pályázati keret megmaradt részére még egy fordulóban lehet jelentkezni, a pályázatok beadási napja 2015. január 7. A most meghozott pályázati döntésről szóló részletes tájékoztató olvasható az NMHH honlapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Véletlenül találtak egy új szervet az emberi testben

Egy első világháborús osztrák–magyar katona maradványaira találtak rá Olaszországban

Egy első világháborús osztrák–magyar katona maradványaira találtak rá Olaszországban

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága