szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV Széchenyi utcai központjában szerda délután minden előzetes értesítés nélkül az utcára terelte a dolgozókat a biztonsági szolgálat – értesült a Blikk több NAV-dolgozótól. Az adóhatóság a lap kérdésére azt közölte, úgy tudták, tüntetés készül a közelben, ezért lehetővé tették, hogy a munkatársak a munkaidő vége előtt elhagyják az épületet és probléma nélkül hazamehessenek, vagyis kiürítés nem volt.

Egy rendőrségi razziához hasonló akció színhelye volt szerda kora este a NAV központja a Széchenyi utcában – közölte a Blikk.

A lap szerint több NAV-dolgozó is arról számolt be, hogy szerda délután minden előzetes értesítés nélkül munkavégzés közben nyitott rájuk a biztonsági szolgálat, és azonnal az utcára terelték a dolgozókat. Egyikük szerint azt mondták, mindent hagyjanak félbe, a papírok is maradjanak az asztalon, fejezzék be a munkát. Először azt hitték, bombariadó van, aztán valamilyen rendőrségi akcióra gyanakodtak, magyarázatot viszont nem kaptak – tette hozzá.

A szerdai eseményekről a lap kérdésére a NAV azt közölte, arról értesültek, hogy a belvárosban demonstráció készül, amelynek útvonala a NAV Széchenyi utcai épületének közelében húzódik, a rendőrség pedig a demonstráció miatti útlezárások mértékét a résztvevők számától tette függővé.

Az épületben dolgozókat a fenti információkról 16 óra körül tájékoztatta a NAV vezetősége, és lehetővé tette, hogy a problémamentes hazamenetel érdekében a munkaidő vége előtt elhagyják az épületet – válaszolta a Blikknek az adóhatóság. Hozzátették, hogy szerintük kiürítés nem volt.

A beszámoló szerint kérdés, hogy ez összefüggésben lehet-e Vida Ildikó elnök beismerésével, esetleg az általa sebtiben beígért átfogó korrupciós vizsgálattal. Csütörtök délutánra mindenesetre rendkívüli vezetői értekezletet hívtak a központba, ahova egymás után érkeztek a vezetők, ennek eredményéről viszont mindeddig nem szivárgott ki információ – tette hozzá a lap.

A Blikk szerint név nélkül nyilatkozó NAV-osok úgy vélték, az akció időzítése nem lehet a véletlen műve, hiszen aznap jelent meg a Magyar Nemzetben a Vida Ildikó NAV-elnökkel készített interjú, amelyben a hetekig bujkáló vezető elismerte, hogy ő is érintett a kitiltási botrányban, és rajta kívül több vezető munkatársa is szerepel az ameri­kaiak tiltó listáján.

A NAV péntek délutáni közleményében határozottan visszautasítja a hivatal kiürítésére vonatkozó politikai indíttatású híreszteléseket. Azt is leszögezik, hogy az állításokkal ellentétben az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálat semmiféle kiürítésben sem vett részt, mivel kiürítés sem volt.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
245 millióért épült új kerékpárút Békés megyében, de az átadása előtt szétrepedt

245 millióért épült új kerékpárút Békés megyében, de az átadása előtt szétrepedt

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét

Illegális foglalkoztatáson kapta a NAV Garancsi István biztonsági cégét

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk