szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több fontos csomópontot és épületet, köztük a Keleti pályaudvar irányító központját is kiürítették egy szovjet repeszgránát miatt, amelyet földmunkák közben találtak szombat délelőtt Budapesten, a Kerepesi út és az Asztalos Sándor utca sarkánál. A környék lezárását nagyjából fél kettő körül feloldották, miután a tűzszerészek elvitték a lövedéket.

Szombaton egy 250 méteres sugarú körben kiürítették az épületeket a Keleti pályaudvar környékén - többek között a pályaudvar irányító központját, illetve a Fővárosi Csatornázási Művek, a Főtaxi és a Michelin épületét is - egy szovjet repeszgránát miatt.   

A rendőrség ideiglenesen lezárta a Kerepesi úton a Hungária körúti, a Dózsa György úti és a Rákóczi úti kereszteződést. A Rákóczi út felől érkezőket a Thököly útra terelték, a helyszínbiztosítás pedig érintette a Keleti pályaudvar területét és az Aréna Pláza előtti területet is.

A tűzszerészek később elszállították a robbanótestet, így délután fél kettőkor feloldották a környék lezárását - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje.

Bátyi Edina szerint a földmunkák során előkerült robbanótest egy 100 milliméteres szovjet repeszgránát volt, kilőtt állapotban. A gyújtószerkezetet a helyszínen eltávolították és megsemmisítették, a robbanótestet pedig későbbi megsemmisítésre elszállították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szalóki Ági gyermeket vár

Szalóki Ági gyermeket vár

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt

Megállította az olasz jobboldal a gendertörvényt

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól