szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ammóniatartalmú hűtőgázvezeték rongálódott meg hétfő délután a Pick Szeged Szabadkai úti üzemében. A kárelhárítás ideje alatt a közeli óvodában 14 gyereket nem engedtek ki az épületből. Egy munkás könnyebb sérülést szenvedett – írja a Délmagyarország.

Tűzoltóautók, mentők és a katasztrófavédelem speciális járműve érkezett a Pick Szabadkai úti üzeméhez hétfő délután.

Az üzemben egy cég karbantartást végzett, amikor megsérült egy hűtőgázt tartalmazó vezeték. A szakemberek egy perc alatt kiszakaszolták a sérült vezetékrészt, minimális mennyiségű ammónia került a levegőbe. A katasztrófavédelem mobil laborjának műszerei nem tudták kimutatni a koncentrációt.

A biztonság kedvéért a húsüzemmel szomszédos óvodából 14 kisgyermeket és 7 felnőttet nem engedtek ki, amíg a szakemberek a helyszínen dolgoztak. A Pick 40 dolgozójának viszont el kellett hagynia a helyszínt, majd később mindenkit visszaengedtek.

A Horgosi úti teherbejárat előtt parkoló egyik mentőautóba egy fiatalembert ültettek be a mentőszolgálat munkatársai, aki a saját lábán sétált ki az udvarból. Ő könnyebb sérüléseket szenvedett, 24 órás megfigyelésre kórházba szállították – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Kína korlátozza a ritkaföldfémek exportját

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban