szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ha megjelenik Simicska Lajos bármilyen formában a választáson, akár közvetlenül, akár közvetve, attól csak még komolyabb lesz a tétje a veszprémi időközi választásnak. (...) Ugyanakkor abban nem vagyok annyira biztos, hogy akkor szereplőként, tehát sakktáblán, bábuként is szeretnék megjelenni" – mondta az InfoRádióban a szintén az indulását fontolgató Török Gábor politológus.

"Nem az az elsődleges célom, hogy egy ilyen nagypolitikai, nehezen áttekinthető játszmának a részévé váljak" – mondta Török Gábor elemző az InfoRádió előzetese szerint arról, hogy esetleg Simicska Lajos is elindul a veszprémi időközi választáson.

"Politikai elemzőként azt mondom, hogy ha megjelenik Simicska Lajos bármilyen formában a választáson, akár közvetlenül, akár közvetve, attól csak még komolyabb lesz a tétje a veszprémi időközi választásnak. Tehát engem még jobban fog érdekelni a választás és még jobban szeretném testközelből figyelni magát a választást, ugyanakkor abban nem vagyok annyira biztos, hogy akkor szereplőként, tehát sakktáblán, bábuként is szeretnék megjelenni" – mondta Török.

"Ha esetleg úgy alakul, hogy valóban el fogok indulni, akkor nagy valószínűséggel ezt az alkalmat ki fogom használni arra, hogy egy egészen egyedi kampányt folytassak, abban az értelemben, hogy a kampánynak legyen egy betekintő lehetősége. Megpróbálok egy olyan kampányt folytatni, ami a választópolgárok számára is teljesen áttekinthető és látható" – fogalmazott a politológus.

©

Török Gábor a Facebookon a napokban azt írta, akkor indul el, ha elég támogatást kap, vagyis ha összegyűjt több mint 22 ezer lájkot. Most azt mondta, szeretne kicsit megmutatni abból, hogy hogyan működnek a kampányok.

Arra a kérdésre, hogy mikorra kell eldöntenie, indul-e a választáson, azt mondta, ezen a héten kiderül, hogy hogyan áll a szimpátiaszavazás. Ha a 22 ezer 194 lájkot nem éri el a szavazatszám, akkor nem kérdés, hogy nem fog elindulni – mondta. "Ha átlépi, akkor hozok egy döntést az indulással kapcsolatban valamikor december elején, és utána ki kell találni, hogyan nézzen ki a kampány" – tette hozzá.

Egyébként azért éppen 22 194 lájkot akar összegyűjteni, mert a képviselői széket az EU-biztosi posztért feladni kényszerült Navracsics Tibornak is ennyi jött össze.

"Ha valaki bármilyen formában a politikával foglalkozik, az egy dolgot megtanulhat: kár úgy bármibe belekezdeni, ha az ember nem tartja meg az ígéretét. Ha én azt mondtam, hogy akkor veszem fontolóra az indulást, ha eléri ezt a szavazatszámot a szimpátia, és mégsem éri el, akkor nincs helye magyarázkodásnak és mérlegelésnek" – mondta Török Gábor.

A pártok esetleges támogatására vonatkozó kérdésre Török Gábor azt válaszolta, hogy ha indul a választáson, ugyan nem határolódik el egyik párttól sem és örül, ha bármelyik politikai tömörülés szavazói rá voksolnak, nem lesz senkinek a jelöltje, komolyan veszi függetlenségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vízbe fulladt a Liverpool kapusának édesapja

Vízbe fulladt a Liverpool kapusának édesapja

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni