szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Vöröskereszt a hétvégén a Tesco áruházaiban gyűjt tartós élelmiszert a rászorulóknak. A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma.

A Magyar Vöröskereszt mintegy 400 önkéntese gyűjti a tartós élelmiszereket az egyik áruházlánc boltjaiban szombaton és vasárnap országszerte.

Szerezz örömet! Legyen másoknak is szép a karácsony! mottóval hív kétnapos élelmiszergyűjtésre a Magyar Vöröskereszt, amelynek önkéntesei a hétvégén a Tesco 118 áruházában gyűjtik az adományokat - közölte a humanitárius szervezet csütörtökön.

Mint írják, a téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a szervezethez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt ezért abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 40 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely 8-10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

Műemléki védettséggel mentheti meg a kormány a Márványmenyasszonyt és a Wichmann épületét

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát