szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan nem ismerik az egykori nehézipari központ, Miskolc másik arcát, amelyről gyönyörű téli fotót posztolt a Mindent Miskolcért Facebook-csoport.

Még a hozzászólók is hitetlenkedve fogadták azt a felvételt, amelyet a Mindent Miskolcért posztolt a Facebookon, volt, aki nem is hitte el, hogy a kép valóban a borsodi megyeszékhelyen készült.

©

A felvételen az 1925-29 között épült lillafüredi palotaszálló és a hozzá tartozó teraszos függőkertek láthatóak, amelyek a Wikipédia szerint 1929-re készültek el. 

Az öt teraszt várfalszerű, lőréses kialakítású támfalakkal erősítették meg, lépcsők kötik őket össze, 2013 őszén pedig a tematikussá váltak, így létezik például a zene vagy a költészet terasza is.

A palotaszálló 1930-ban
©

A teraszos sétánynál látható az ország legnagyobb függőleges esésű vízesése, a 20 méteres lillafüredi vízesés, illetve az Anna-barlang is, de a palotaszálló szomszédságában van a csónakázók kedvence, a Hámori-tó is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!