szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Készenléti Rendőrség vezetője intézkedés elleni panasznak minősítette a "kisebbségi igazoltatáson" átesett Lakatos Béla esetét, és közigazgatási eljárásban vizsgálja az ácsi polgármester ügyét.

Szűkszavú közleményben tudatta pénteken az ORFK, hogy vizsgálat indult Lakatos Béla ácsi polgármester panasza ügyében.

Mint írták, az ácsi polgármester sajtóban megjelent állításait a Készenléti Rendőrség rendészeti igazgatója rendőri intézkedés elleni panasznak minősítette. A Rendőrségi Törvény szabályai szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az ügyet.

Mint arról beszámoltunk, Lakatos Béla szabályosan közlekedett, mégis igazoltatták. Amint elhaladt a rendőrök mellett, a járőrök a polgármester után eredtek, majd megállították, és igazoltatás előtt az egyik rendőr oda is szólt a másiknak, hogy "kisebbségi vezeti az autót", és rádiójukból visszajelzést is kaptak: "kisebbségi igazoltatása van folyamatban".

Lakatos csodálkozott, amikor megfordult utána a rendőrautó, hiszen be is volt kötve, aztán amikor az odaérkező rendőrnek szóvá tette a kisebbségizést, az még erősítést is hívott, és ekkor az egyébként Győrből odarendelt rendőrök még mindig nem tudták, hogy egy polgármesterrel beszélnek. Végül úgy engedték el, hogy elismerték, semmilyen szabálytalanságot nem követett el.

"Ha velem, egy polgármesterrel ezt csinálják, mit csinálhatnak egy egyszerű roma kőművessel? Mit csinálhatnak azzal, aki megy valahol Szabolcsban biciklivel az egyik faluból a másikba? Megbüntetik 30 ezerre, ami ellen nem mer semmit tenni, és pénze sincs kifizetni!" – mondta Lakatos a hírről elsőként beszámoló Indexnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük