szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sok esőtől sérülhetett meg a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán lévő támfal. A MÁV szerint a helyreállítás néhány napig eltarthat.

Az eddigi vizsgálatok szerint az alagút fölötti területen az eső miatt felgyülemlett a csapadékvíz, és emiatt megcsúszott az ottani földút. A csapadék alámoshatta a támfal tetején lévő támköveket, amelyek közül nyolc nyolcvan-százkilós darab vasárnap este lezuhant a sínekre és környékükre. A támköveket már eltávolították – mondta Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője.

Az alagút feletti részt a XI. kerületi önkormányzat kezeli. A vasúttársaság már felvette az önkormányzattal a kapcsolatot, megkezdték a közös kárfelmérést, és amint lehet, megkezdik a helyreállítást is, amely várhatóan hétvégéig tart majd – tette hozzá.

©

A szóvivő szerint maga az alagút megfelelő műszaki állapotban van, 2012-ben átesett az előírt vizsgálatokon, így a Déli pályaudvarra közlekedő vonatok biztonságosan járnak. Folyamatosan tájékoztatják az utasokat az állomásokon és pályaudvarokon, a MÁV és a MÁV-Start honlapján is elérhetők a legfrissebb információk, valamint a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata szintén bármikor hívható – mondta.

©
©

A Sugovica és a Gemenc expressz továbbra is a Déli pályaudvarra, illetve onnan közlekedik. Hétfőn a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalról érkező elővárosi vonatok Kelenföldig közlekednek, és onnan indulnak vissza a Dombóvárról érkező vonatok is. A Mávinform korábban azt közölte, hogy a korlátozások félórás, órás késéseket is okozhatnak.

A százhalombattai vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A Budapest–Győr-vonalról érkező elővárosi vonatok a Déli pályaudvarig mennek, és onnan indulnak. A Győrből, Szombathelyről és Sopronból érkező vonatok, amelyeket a Keleti pályaudvarnál lévő hídfelújítás miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra irányítottak át, most ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek, és onnan indulnak.

A Szolnok, Nagykáta vonalról ideiglenesen Kelenföldre irányított vonatok a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

A GM egymillió kanadai dollárból fogna a furgon gyártásába, amivel forradalmasítanák a fuvarozást

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve

Kevesli a kormány a vakcinát, de így is az uniós élbolyban vagyunk az oltások számát nézve