szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új helyszínen, a Baross utca sétáló része a Kálvin tér és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár között tartotta meg a MostMi mozgalom a demonstrációját, miután a TEK váratlanul közölte, nem tüntethetnek a Pollack Mihály téren. Gyorsan, zökkenőmentesen zajlott le az egész.

1 2
Sorrend megfordítása

Vége

Amilyen nehezen indult e tüntetés szempontjából a nap, olyan gyorsan véget ért az egész. Már csak azt lenne jó tudni, miért félt ettől a TEK?
©

"Aranyos volt"

Tudósítónk két nénit hallott értékelni: "ez aranyos volt" – mondták a már véget is ért tüntetésről.

Két hét múlva gyűlnek ismét

Illetve a Humán platfom Putyin-ellenes megmozdulásán várnak mindenkit február 16-án. A mostani tüntetéshez még kértek kis anyagi segítséget, majd Éljen a köztársaság! felkiáltásokkal elvonulnak az Another brick in the wallra.
©

Pisztráng

Mármint a Schubert féle Pisztrángot énekli közösen zárásként Incze Zsóka és a Magamnál Jobban kórus.

Három út volna?

Szerinte három lehetőség van:

1. marad Orbán

2. visszajön a balos garnitúra

3. megvalósul az ő álmuk, ahol nem pártkatonák, hanem a nép konszenzusa irányít.

KIderül: ők "normális választást akarnak" és hisznek a humánus demokrata magyarok közösségében, akik nem jobbágyok, hanem szabad polgárok. Takács Bori külön kiemelte a szegényekkel törődő szociális ellátórendszer fontosságát.

A tömeg lelkes "Mocskos Fidesszel" válaszol minderre.

Takács Bori nem fél

Takács Bori, a MostMi Facebook-csoport kezdeményezői körének tagja mindenekelőtt (és a ma történtek alapján: érthetően) TEK-ezik egy jót: az immár 1000 fő körüli hallgatóság pedig pfujolt egy alaposat, míg a szónok közli, hogy ők így sem félnek.

Aztán Merkelhez beszél arról, hogy ne védje meg az orbáni önkényuralmat, Európa ne asszisztáljon ahhoz, hogy oligarchák lopják el az unós pénzeket. Szerinte a hatóságok nem le-, hanem "elleplezik" a korrupciót, a magyar vezetés pedig "Putyinnak árulja a hazát".

Még egy jó tanács a végére

Ébredjetek magyarok, mert elvész a demokrácia – így Hans-Henning Paetzke.

Tolvaj szarkák

Hans-Henning Paetzke Magyarországon élő német író, műfordító, szerkesztő következik, aki mindkét nyelven szól a színpad előtt összegyűlteknek. Arról beszél, hogy annak idején az NDK-ban kizárták az összes gimnáziumból, mert nem volt KISZ-es. Utána a Kádár-rendszerben Magyarországon nemkívánatos személy lett újságíróként. A Vasfüggöny leomlása után optimista volt, ám a magyar politikai elit "tolvaj szarkának bizonyult", majd a közjogi rendszert is elkezdték lebontani.

Kap az ellenzék is, amely Paetzke szerint is töredezett, és csak pozíciókat akar szerezni a jövő választásaira, de a szegényekkel nem törődnek. Kifejti, hogy a magyar államszervezet szerinte rohad, ahol haverok vannak, korrupció, és diktatórikus törekvések. Ráadásul értelmiségi körökben is csak a siránkozás megy.

"Csak egy nő"

Sárosdi Lilla, a Krétakör színésze az első felszólaló. Mint mondja, örül, hogy krétakörösként "ott heverhet Lázár asztalán". Szerinte Merkel "csak egy nő az autoriter fütyik szemében". Amin azonban a jelek szerint nem is lepődik meg, mert azzal folytatja: a családbarát kormány a konyhába küldte a magyar nőket.

Már 300-an lehetnek a tüntetésen

Amely egyébként MostMi: Európához tartozunk.
©
1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Eddigi legnagyobb szabadidő-autójával rukkolt ki a Volkswagen

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Ismeretlen karitatív szervezet kapja meg a korábbi eszközkezelő után megmaradt állami bérlakásokat

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek

Moszkva kiutasított tíz amerikai diplomatát, további szankciók jöhetnek