szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik hadat üzen a korrupciónak és felveszi a harcot a politikusok pökhendisége ellen - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán Veszprémben.

Vona Gábor a párt veszprémi időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltjével, Varga-Damm Andreával tartott sajtótájékoztatóján a "magyar közélet sárkánya" két fejének nevezte a korrupciót és a politikusi önteltséget. Utóbbi következtében az emberek úgy érzik, a "dolgok a fejük felett dőlnek el" - tette hozzá.

A Jobbik ezen akar változtatni, a meddő viták helyett értelmes vitákon, hogy a pártok által kínált lehetőségek közül az emberek maguk választhassanak - hangsúlyozta a Jobbik elnöke. Varga-Damm Andreáról, a párt képviselőjelöltjéről azt mondta: egy választáshoz két dolog kell: egy jó program és egy jó jelölt, e kettőt szavai szerint a Jobbik színeiben induló politikus testesíti meg, "aki elszántan fog küzdeni az itt élők érdekeiért". A pártelnök szerint a veszprémi voksolásnak három esélyese van, a Fidesz, a baloldal és a Jobbik jelöltje.

Varga-Damm Andrea azt mondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a szavazók részesei lehessenek a parlament mindennapi munkájának. Szólt arról is, hogy a pártelnök által meghirdetett önkéntesség éve keretében február 17-ét egy betegeket gondozó intézetben tölti majd el. A sajtótájékoztatót követő fórumon a pártelnök kifejtette: az elmúlt 25 évben a politika leértékelődött, nagy kihívás a politikusoknak, hogy az embereknek visszaadják a közéletbe vetett hitet.

Vona Gábor szerint a kétharmad megdöntésének csupán szimbolikus jelentősége van, a választás valódi tétje, hogy az ott élők érdekeit szem előtt tartó politikus váljon képviselővé. Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort 2014. november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbánt és Ádert is meghívta Zelenszkij, hogy álljanak ki az ukrán függetlenség mellett

Orbánt és Ádert is meghívta Zelenszkij, hogy álljanak ki az ukrán függetlenség mellett

A világ legfehérebb festékével hűtenék le a Földet

A világ legfehérebb festékével hűtenék le a Földet

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer

Hamarosan a teljes felsőoktatásban kiépül a pártállami rendszer