szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyerek éppen iskolába indult január végén, amikor két nagyobb fiú megtámadta a Hunyadi téren. A táskáját akarták, de sikerült elmenekülnie, mert a járókelők közbeléptek. A rendőrség kedden elkapott egy 13 éves gyereket, a gyanú szerint ő az egyik támadó.

Gyerekkorú elkövetők próbáltak kirabolni egy tízéves fiút január 29-én – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A terézvárosi rendőrök azonosították, majd elfogták ez egyik – szintén gyermekkorú – gyanúsítottat.

A fiú éppen iskolába ment, amikor két ismeretlen fiú minden előzmény nélkül szidalmazni kezdte a Hunyadi téren, és táskája átadására szólították fel. Egyikük le akarta tépni az iskolatáskát a válláról, de a fiúnak sikerült elmenekülnie. A két fiú azonban utolérte és megütötte, de a táskát nem tudták megszerezni, mert a járókelők közbeléptek.

A kisfiú az iskolában jelezte a történteket, a tanárok pedig értesítették az iskolarendőrt.

A VI. kerületi rendőrök az iskolarendőr segítségével megkezdték a tanúk kihallgatását és a további adatgyűjtést, és kedden elfogták a rabláskísérlettel megalapozottan gyanúsítható 13 éves fiút.

A fiúval szemben rablás kísérlete miatt indult nyomozás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!