szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kész Zoltán sárga lapot adna Veszprémben a kormánynak, 201-ban pedig pirosat.

Kész Zoltán országgyűlési képviselőjelölt vasárnapi veszprémi kampánygyűlésén azt kérte a választóktól, hogy arra szavazzanak, aki egy erős, szabad országot szeretne  építeni velük együtt.

A független jelöltként, de több baloldali ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával induló politikus úgy fogalmazott: "mi, veszprémiek mutathatunk először sárga lapot a kormánynak, hogy legkésőbb 2018-ban a pirosat is megkapja ez a korrupt rendszer."

Kész Zoltán kiemelte, hogy nem érdekli mások múltja, magánélete, ellenfeleit kizárólag politikai munkásságuk alapján fogja kritizálni. Hozzátette, hogy a múlt felhánytorgatása helyett a szakmai vitákban és a választók akaratát közvetítő, tisztességes politikában hisz. Úgy fogalmazott, hogy a kampány során az ellene folytatott "karaktergyilkosság" célja, a "korlátlan Fidesz-hatalom" megtartása.

Némedi Lajosról, az időközi választáson induló fideszes jelöltről azt mondta, a választókat sérti meg azzal, hogy nem áll ki vele vitázni. Más témára áttérve a képviselőjelölt azt mondta: "az államot uraló vezetők nem bíznak bennünk, csak kihasználnak minket". 

Kész Zoltán kiemelte: megválasztása esetén a parlamentben azért fog szót emelni, hogy az állam ne vonjon el forrásokat az önkormányzatoktól, és a döntések kerüljenek vissza helyi szintre.

A rendezvényen felszólalt Pad Ferenc, aki az MSZP és a DK közös jelöltjeként indul Tapolcán az áprilisi időközi országgyűlési választáson. Azt mondta, hogy szakszervezeti vezetőként szembesül a kormány megosztó tevékenységével, amely ellen a baloldalnak demokratikus eszközökkel fel kell lépnie.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így lemondott országgyűlési mandátumáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

Emmi: Elrendelhető rendkívüli szünet, ha kevés diák jelenik meg az iskolában

Emmi: Elrendelhető rendkívüli szünet, ha kevés diák jelenik meg az iskolában