szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfőbb ügyész országos vizsgálatot rendelt el a korrupciós bűncselekmények elleni fellépéssel kapcsolatban, és ennek részei lesz a feljelentések elutasításával valamint az ilyen ügyben elrendelt nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatok is – ígérte Polt Péter abban az írásbeli válaszban, amelyet az MSZP-s Bárándy Gergely kérdésére adott.

Bárándy Gergely írásbeli kérdésében hivatkozott az Átlátszó.hu-n  február elején közétett statisztikákra, amelyek szerint a feljelentések száma felére-harmadára csökkent éves átlagban, az elutasításuk aránya viszont háromszorosára nőtt Polt Péter 2010-es legfőbb ügyésszé választása után a megelőző időszakhoz képest. Ha mégis indult nyomozás, azokat 2010 vége óta majdnem kétszer nagyobb arányban szüntetik meg, mint korábban.

Az MSZP-s képviselő egyebek mellett azt kérdezte Polt Pétertől, miért utasítják el kinevezése óta az előző időszakhoz képest háromszor nagyobb arányban a Legfőbb Ügyészségen a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, illetve miért szüntetik meg a megindított nyomozásokat kétszer gyakrabban.

Polt Péter válaszában azt írta, hogy a korrupciós bűncselekmények elleni fellépések ügyében országos vizsgálatot rendelt el, amely kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is. A vizsgálat eredményéről ígérete szerint tájékoztatást ad majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe