szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy-hogy órákon át a parlamentet közvetítették, amikor korábban deklarálták, hogy az új nemzeti hírtévén lemondanak erről? A hírek szerint kényszerűségből döntött így az M1, mivel sok kezdő újságíró nem tudta időre elkészíteni az anyagát, és a technikai stábnak sem volt ideje begyakorolni az olajozott működést. A csatorna közleménye szerint azért kapcsoltak a parlamentbe, hogy az ellenzék véleményének is teret adjanak.

Mit keresett a parlamenti közvetítés március 16-án az M1-en, amikor az MTVA már napokkal korábban közölte, hogy lemond a képviselői beszédek közvetítéséről, és mostantól azt már csak a Híradó.hu-n lehet követni.

Az Origo úgy tudja, hogy a sok kezdő újságíró miatt több anyag nem készült el időre, és így kényszerűségből döntött a csatorna úgy, hogy visszatér a parlamenti közvetítéshez. Hasonló információkat kapott a hvg.hu is.

Hétfő délután tehát órákon keresztül élő bejelentkezés és híradók nélkül sugározták az élő adást a parlamentből.

A normális működést nehezíti, hogy a hírek szerint a vágók csak a múlt hét második felében ismerték meg az új programokat, és a stúdiószemélyzetnek sem nagyon volt ideje gyakorolni.

MTVA: Az ellenzéket hagyták szóhoz jutni

Az MTVA először nem kommentálta az értesüléseket, később az Indexnek elküldtek egy közleményt, amelyben a következő magyarázatot adták: "az M1 szerkesztői a mai napirendre való tekintettel (pl. Interpellációk és azonnali kérdések), az ellenzék megjelenésének biztosítására döntöttek az élő kapcsolásról. Ahogy azt korábban is jeleztük, amennyiben hírértékű események zajlanak bárhol, amelyek az ország vagy annak egy jelentős részére befolyással bírnak, azokról az M1 mindenkor beszámol." A hétfői ülésnapon egyébként semmilyen húsba vágó témáról, botrányos ügyről nem beszéltek a parlamentben.

A március 15-i induláskor történt összeomlásról Szabó László Zsolt MTVA-vezérigazgató azt mondta, hogy "csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit". Mint arról beszámoltunk, az új nemzeti hírtévé indulása után néhány órával teljesen összeomlott. A híradóból kétszer próbáltak külső helyszínt kapcsolni, ez egyszer egyáltalán nem jött össze, aztán meg hang nem volt. "Én azért kicsit hallottam Timit", jegyezte meg a műsorvezető, Somorjai Balázs. A helyzetet a rövid hírek felkonferálásával próbálta menteni, de ehelyett elindult az időjárás-jelentés, majd különböző egyéb anyagok, végül meg a nagy sötétség. "Ilyen ez az élő adás", mondta végül a műsorvezető, amikor visszaevickélt a képernyőre.

Egy más témában rendezett sajtótájékoztatón hétfőn Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőt is megkérdezték, hogy nem bosszankodik-e a 80 milliárd forint közpénzből működő MTVA új csatornájának indulását kísérő hibasorozaton. Rogán erre úgy válaszolt, hogy semmilyen média műsorpolitikájába nem kíván beleszólni, és egyik csatornát vagy műsort sem szeretné minősíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Folytatják a Johnson & Johnson vakcináinak szállítását Európába, frissítik a betegtájékoztatót

Folytatják a Johnson & Johnson vakcináinak szállítását Európába, frissítik a betegtájékoztatót

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz

Könnyen lehet, hogy a poszt-Covid-szindróma népbetegség lesz