szerző:
Szlavkovits Rita
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az első Orbán-kormány bukása után Borókai Gáborral hozta össze a Hír TV-t, ahonnan Simicska Lajos túrta ki. Dlusztus Imre szereti a focit, a bort és a pálinkát, mindezekről írt is könyvet. A szülőfaluja mellett találta meg azt a helyet, ahol 650 millió forint uniós támogatásból megépítette álmát, a kis Nagy-Magyarországot.

Két hektáron ötven műemlék 1:25-ös arányú kicsinyített makettjét húzták fel a bajai út mellett, Mórahalom határában, beszorítva egy minta tanya és a lovas pálya közé. Az egymástól 15-20 méterre elhelyezkedő, a Nagy Magyarország területén megtalálható műemlékek mását építették fel a parkban, köztük központi helyen a Parlamentet, de felhúzták kicsiben a Diósgyőri várat, a szegedi Zsinagógát, a hajósi pincéket és az esztergomi Bazilikát is. A projekt másfél évet csúszott, még a megnyitó előtt is az utolsó simításokat végezték a munkások. Információink szerint még festeni is kellett a kicsinyített falakat, mert annyi eső esett, hogy közben lemosta a festéket.

©

A Mini Hungary Park logisztikai központjában a szomszédos települések polgármesterei társaságában Dlusztus Imre ötletgazda hallgatta, amint egy Kazinczy versenyt nyert általános iskolás fiú felolvasta vallomását. Mire előbújt a Nap kétharmada is a Hold mögül, megtudhattuk, hogy Dlusztus egy Mórahalom közeli tanyán született, majd itt járt iskolába, itt volt először szerelmes és itt hajtotta le az első titkos pálinkát is. Most ismét hazaérkezett.

A fű se nő

Dlusztus volt a Délmagyarország főszerkesztője, az MLSZ megyei elnöke, a DVTK ügyvezetője. Elmondása szerint csak a Miniszterelnökség támogatásának köszönhető, hogy felépült a park. Az irányító hatóság kétszer is szabálytalanságot talált a projekt lebonyolításában, ami miatt összesen 120 millió forintot kellett fizetnie a pályázati nyertes Bornemzet KFt-nek, Dlusztus cégének. A veterán jobboldali újságíró szerint a bírságnak köszönhető, hogy nem jutott fűmagra, és ezért kicsit úgy néz ki a tér, mintha egy építési területre dobálták volna le a liliputi épületeket.

©

„A politika teljesen tönkretette a szakmámat” – magyarázta Dlusztus, hogy miért vált meg előbb a szegedi helyi lap, később a Hír TV főszerkesztői székétől. Pedig személyesen Orbán Viktor kérte fel egy jobboldali hírcsatorna felépítésére, amikor megbukott az első Orbán kormány. Ebbe nagy lendülettel bele is fogott, egészen addig, amíg el-elmaradoztak a jobboldali képviselők, a tulajdonossá lett Magyar Nemzet behúzta a kéziféket: „Dlusztusra ráfogták, hogy egy kommunista, mert csak komcsikat hív be. Hívtam én jobboldaliakat is, de nem jöttek be.” – derült ki a vallomásból. A Simicska féle társaság kipöccintette. „Engem, aki a nullából építettem fel a Hír TV-t, lenulláztak”. Dlusztus szerint az antihumánus gondolkodás ma is jellemzi ezt a hatalmi kört.  55 évesen, mint mondtam, keresi a tereit. Mórahalom mellett, a 650 millió uniós forintból megépült kis Nagy-Magyarországon megtalálta. A hétvégén még ingyen, azt követően 1600 forintos belépő fejében bárki látogathatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mi a hatékony munka titka? Mutatunk 6 segítő tippet!

Mi a hatékony munka titka? Mutatunk 6 segítő tippet!

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Márki-Zay: Még egyetlen zsarnok sem adta át a hatalmát önként - videó

Végzős diákoknak tanítják a törikönyvben, hogy kell Molotov-koktélt készíteni

Végzős diákoknak tanítják a törikönyvben, hogy kell Molotov-koktélt készíteni

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Rangos díjat érdemelt ki az Orbán-féle luxusrepülőzést megíró cikk

Rangos díjat érdemelt ki az Orbán-féle luxusrepülőzést megíró cikk