szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiderült, hogy a rendőrségi rádióban nem Ács roma polgármesterére, hanem egy másik üggyel kapcsolatban használták a "kisebbségi igazoltatás" kifejezést, ezért Lakatos Béla néhány hete visszavonta feljelentését.

"Kisebbségi igazoltatás folyamatban" – szólt a rendőrök rádiójában, amikor január 22-én Lakatos Béla ácsi polgármestert igazoltatták egy rutinellenőrzésen. Amikor kérdőre vonta emiatt a rendőröket, hogy valóbak kisebbségi volta miatt igazoltatják-e, ők hívtak még egy járőrautót arra hivatkozva, hogy Lakatos nem működik együtt velük.

Intézkedés közben derült ki, hogy a megállított személy Ács polgármestere, aki utólag panaszt tett a rendőrök eljárása miatt. Mint arról a Kisalföld helyi hírportál beszámolt, Lakatos Béla időközben visszavonta panaszát, így a rendőrség megszüntette az eljárást.

Lakatos az Indexnek elmondta, már 3-4 hete visszavonta a panaszt, ugyanis a vizsgálat közben kiderült, hogy a Komáromi Rendőrkapitányság egy másik ügyben kisebbségi személyeket keresett, és ezt olvasták be a rádióban, amikor őt igazoltatták. Ezt az intézkedés közben azért nem mondták el Lakatosnak, mert nem adhattak neki tájékoztatást egy másik, folyamatban lévő ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Ismét meghalt egy mentős koronavírusban

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Fának hajtott, majd rátámadt a rendőrre egy autós üldözés után a sofőr

Fának hajtott, majd rátámadt a rendőrre egy autós üldözés után a sofőr