szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvan a véleménye a nemzeti hírtévéről a Magyar Televízió két legendás bemondójának. Kovács P. József a Blikknek, Kertész Zsuzsa pedig az Origónak beszélt erről – kulturáltan és visszafogottan, ahogy megszokhatták tőlük a nézők.

Kovács P. József 42 évig dolgozott a televízióban, nemcsak bemondóként, hanem híradós műsorvezetőként is. 2001-ben önként jött el az MTV-ből Kudlik Júliával és Kertész Zsuzsával együtt.

A Blikknek a 73 éves Kovács P. József azt mondta, hogy ma már ritkán néz tévét, de az új nemzeti hírcsatornáról megvan a véleménye. Szerinte az M1 képernyőseinek felháborító beszédstílusa van, még akkor sem tudnak jól hangsúlyozni, ha köszönnek. Az egykori tévébemondó úgy látja, hogy az emberek nem is tartják hitelesnek az új arcokat, akik a BBC-t utánozzák, de ez nem sikerül. Korábban olyan hiteles szakemberek voltak képernyőn, akikre az egész ország odafigyelt – tette hozzá.

Kertész Zsuzsa az Origónak nyilatkozott a témában. Azt mondta: várta a hírcsatorna indulását, de szomorúan látta a felkészületlenséget, az éretlenséget és a rendezetlenséget. „Szegény fiú az M1-en! Iszonyúan sajnáltam” – jegyezte meg az egyik műsorvezetővel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!