szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 30 éve tartó pusztulás miatt mállanak még most is a falak a Várkert Bazárban, a díszoszlopok pedig nem repedtek meg, legfeljebb csak a mészkő, amiből készültek - mondta a Várgondnokság új igazgatója az RTL Klub Híradójában. Közben ismét felbontották a térkövet a Lánchíd utcában, itt már elkezdődtek a garanciális javítások.

Megrepedtek a díszoszlopok, több helyen hullik a vakolat a Várkert Bazárban és ismét felbontották az előtte lévő térkő egy részét is a Lánchíd utcában - hangzott el az RTL Klub kedd esti Híradójában.

A beszámolóban hozzátették, a PM szerint mindez a kormány kapkodásának eredménye, amiért elsiette a felújított műemlék átadását.

Gyutai Csaba, a Várgondnokság új igazgatója, korábbi zalaegerszegi polgármester a műsorban azt mondta, hogy ahol 30 évig áztak a falak, ott adott esetben még lehet a falban nedvesség. "Az a dolgunk, hogy garanciális úton a kivitelezőkkel megjavíttassuk" - közölte.

Azt is mondta, a díszoszlopokat nem lehet repedtnek minősíteni, szerinte legfeljebb az anyagukkal lehet gond, de ha szükséges, mindegyiket kicserélteti a garanciális javítás terhére. "Én nem hiszem, hogy ezek az oszlopok repedtek lennének, a mészkőben természetesen vannak repedések" - mondta Gyutai Csaba.

A Várkert Bazár előtti területen már ismét felbontották a térkő egy részét a Lánchíd utcában. A felújítás a budavári önkormányzat beruházása, ahol az RTL Klubnak azt mondták, a téli fagyveszély miatt csak most állhatnak neki a garanciális javításoknak és a felújítás 11 ezer négyzetméteréből 600 négyzetméterén lesz dolguk és július 1-ig végezhetnek.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

Trumpék kérésére újraszámolták a szavazatokat Milwaukee-ban, Biden előnye nőtt

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya