szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jövő héttől a megye csaknem minden negyedik lakosát, több mint 53 ezer idős embert keresnek fel a zalai rendőrök, hogy felhívják a figyelmüket arra, idegeneket ne engedjenek be a házukba, és ha segítségre van szükségük, értesítsék őket - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).

Az elsősorban időseket megkárosító besurranásos tolvajlások, lopások, betörések visszaszorítása érdekében dolgozott ki bűnmegelőzési programot a ZMRFK, amelynek keretében minden 65 évnél idősebb vagy veszélyeztetett - például fogyatékkal élő - zalai polgárt felkeresnek a rendőrök. 

Április 13-ától több száz segítővel, polgárőrökkel, a rendőrség közfoglalkoztatottjaival, családgondozókkal, védőnőkkel, falugondnokokkal és önkéntesekkel együttműködve keresik fel a megyében élő több mint 53 ezer főként idős embert. Mindenkinek szóban és szórólapok segítségével is arra hívják fel a figyelmét, hogy idegeneket ne engedjen be a házába, és ha segítségre van szüksége, értesítse a rendőröket.

A zalai rendőrök a visszaélések elkerülése érdekében azt is hangsúlyozták, hogy az érintetteket egyenruhás rendőrök keresik meg, igazolják is magukat, de ők sem akarnak majd senkinek a lakásába bemenni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után