szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy belvárosi játszótér padján ülve cigarettázott Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, csakhogy ott tilos. A politikus elnézést kért, azt mondja, nem tudta.

A Károlyi-kert egyik, homokozó melletti padján ülve, cigarettázás közben fotózta le a Blikk egyik olvasója Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét, amivel az a baj, hogy a park egész területén tilos a dohányzás.

A Blikk szembesítette Szigetvárit az esettel, aki elismerte, hogy ott cigizett, de arra hivatkozott, nem a parkon belül elkerített játszótéren dohányzott, hanem csak a parkban, és nem tudta, hogy ott is tilos, és egyébként gyerekek nem voltak a közelében. A Károlyi-kert fotón látható homokozója egyébként nem az elkerített részeken van, tehát játszótérnek sem csak a kerítéssel körbevett területek számítanak.

Szigetvári elnézést kért, és azt mondja, vállalja az esetleges következményeket. A Blikk azt írja, hogy a nem dohányzók védelméről szóló törvény értelmében a politikust 20 és 50 ezer forint közötti összegre bírságolhatta volna egy közterület-fenntartó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!