szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azoknak szánják a Zöld Frontot, akik hisznek a szabadságban és havi ötvenezer forint zsebpénzben.

ZöldFront Ifjúsági Mozgalom néven ifjúsági szervezetet alapít a Párbeszéd Magyarországért - jelentette be Barabás Richárd, a szervezet társelnöke vasárnap Budapesten.

Az önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szombati alakuló ülésen indították el a bejegyzést. Kérdésre válaszolva közölte: a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom alakuló ülésén harmincan vettek részt, de számos más városban is vannak tagjaik, akik technikai okok miatt nem tudtak Budapestre utazni. Jelenleg összességében körülbelül ötvenen vannak - tette hozzá.

Indoklásul hangsúlyozta, azért van szükség egy újabb baloldali ifjúsági szervezetre, mert létezik egy nagyon széles fiatal réteg, az abba tartozók hisznek a szabadságban, az egyenlőségben és a sokszínűségben, de nincs politikai érdekképviseletük.

Horváth Zsófia, a PM önkormányzati képviselője bejelentette, hogy az alakuló ülésen őt és Barabás Richárdot választották az ifjúsági szervezet társelnökévé, az elnökségbe Szapanyos Anett, Tarasó Ádám és Bogoly Márton került be.

Demokratikus válaszok ötvenezer forintért

Karácsony Gergely, a PM társelnöke, Zugló polgármestere azt mondta: a magyar baloldal óriási adósságot halmozott fel a magyar fiatalsággal szemben. A magyar fiatalok jelentős részét vagy nem érdekli a politika, vagy azt gondolják, a Jobbik által adott válaszok jelentik az ország jövőjét - fogalmazott. Eközben a fiatalságnak létezik egy rétege, amely aktívan követi a politikát, de nem tudja, hogy kire szavazzon - folytatta. A magyar belpolitika és az ország jövője szempontjából különösen fontos, hogy demokratikus, baloldali választ adjanak a fiatalok által megfogalmazott kérdésekre - szögezte le.

A polgármester arra is kitért, hogy ha bevezetnék a pártjuk által kezdeményezett alapjövedelmet, akkor minden 18. évét betöltött magyar állampolgár havi ötvenezer forint támogatást kapna. Ez megszüntetné azt a bizonytalanságot, amelyben nagyon sok magyar fiatal él - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!