szerző:
hvg.hu

Nőtt a rendszeres dohányosok száma az országban – derült ki a Magyar Nemzet hétfői számából.

A KSH adatai szerint a teljes felnőtt lakosságon belül csökkent a cigarettázók száma, a 2009-es 31 százalékról 2014-re 29 százalékra, ám a rendszeres dohányosok száma 28 százalékra nőtt a 2009-es 27 százalékról – írja a Magyar Nemzet.

A nőknek kevesebb, mint negyede, a férfiaknak egyharmada rendszeresen dohányzik.

A nők között 15-18 éves korban 14 százalék dohányzik, 18-34 évesen 29, 35-64 évesen 27 százalék, míg a 65 év fölötti nőknek csak 7 százaléka.

A férfiaknak viszont 15-18 évesen közel negyedük. A 18-34 évesek között 42 százalék dohányzik, 35-64 évesen 35 százalék, az idős férfiaknak pedig a 18 százaléka.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!