szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Seneca-idézet, Bodor Ádám-novella, Tóth Árpád és Jékely Zoltán szerepelt a magyarérettségi második részében – írta az Eduline.

A diákoknak egy Seneca-idézet alapján kell érvelniük az időhöz való viszonyról, vagy Bodor Ádám Állatkert című novelláját kell elemezniük, illetve választhatták az összehasonlító elemzést is, amelyben Tóth Árpád Elégia egy rekettyebokorhoz és Jékely Zoltán Az ég játékai című versét kellett összevetniük – közölte az Eduline.

A portál felidézte, a középszintű vizsga szövegalkotási része minden évben három típusfeladatból áll – egy érvelésből, egy műelemzésből és egy összehasonlító elemzésből –, ezek közül kell választani egyet. Az érettségizőknek egy 500-1500 szavas fogalmazást kell írniuk, a terjedelem független attól, melyik téma mellett döntenek.

Kövessék az Eduline folyamatosan frissülő tudósítását! A vizsga után jövünk a középszintű teszt megoldásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Véget ért a szükségállapot Csehországban

Véget ért a szükségállapot Csehországban

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője