szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szocialisták szerint a trafiktörvénnyel Lázár János a saját miniszterelnökségét készítette elő. L. Simon László államtitkár ezt kikérte magának, szerinte nem lehet éket verni Lázár és Orbán közé, és már maga a felvetés is gyalázatos.

1 2
Sorrend megfordítása

Jönnek a kérdések

A képviselők pedig egyre kevesebben vannak. A folyamatos tudósítást abbahagyjuk, de a fontos eseményekről, kérdésekről és válaszokról továbbra is beszámolunk.

És azt tudta, hogy a kormány még a multikkal is szembement, hogy a családoknak jobb legyen?

Rétvári Bence államtitkár szerint a Jobbik nem figyelt az elmúlt években, mert a kormny igenis sokat tett az anyékért. Ilyen szerinte például, hogy soha nem látott mértékben nőtt az élve születések száma, azaz egyre több az édesanya. Rétvári szerint ezt az is bizonyítja, hogy tegnap minden forgalmas csomópontban volt egy virágárus.

Rétvári szerint ez a kormány az egyetlen, amelyik a multikkal vállalt konfilktust, hogy a családoknak jobb legyen.

Most az anyákat célozza meg a Jobbik

Ki akarja fogni a szelet a Jobbik vitorlájából a kormány, ezért kap fel Orbán Viktor olyan témákat, amik egyébként jobbikos témák - mondta Novák Előd a halálbüntetési vitára utalva.

A jobbikos képviselő azonban más javaslatokat is a kormány figyelmébe ajánlott, hátha megvalósul. Szeirnte " a nők napja helyett inkább az anyák napját kellene jobban megbecsülni", ezért anyák napján a következőket lehetne bevezetni:

  • tegyék inflációkövetővé a családi pótlékot
  • kapjanak az anyák egyszeri támogatást anyák napján
  • áfacsökkentés a gyermeknevelési cikkekre
  • lombikbébiprogram kiszélesítése
  • négygyermekes családmodell népszerűsítése

Győzelmi mámorban a Fidesz

A fideszes Petneházy Attila és Balog Zoltán miniszter is a Kúria Huszár-telepi döntése miatt esett győzelmi mámorba.

A Kúria ugyanis kimondta, hogy bár a nyíregyházi Huszár-telepen a görög katolikus egyház által fenntartott általános iskolában kizárólag mélyszegénységben élő, roma gyerekek tanulnak, ez nem szegregáció.

A miniszter a Kúria döntése értelmébem folyamatosan bírálta felszólalásban az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványt.

"Nem lehet éket verni Orbán és Lázár közé"

Nem lehet éket verni Orbán és Lázár közé, a Fidesz egységes, a kormány kellő erővel végzi a munkáját - mondta még L. Simon László. Az államtitkár azt is követelte a szocialista képviselőtől, hogy kövesse meg Lázár Jánost, és kövesse meg a Fideszt. "Tisztességes demokrata nem mond ilyeneket" - mondta

L. Simon: ez gyalázat

Ön, amit előadott az szégyen, méltatlan a demokráciához - válaszolta L. Simon László, aki szerint a szocialisták egy halálesetet használ fel politikai demagógiára. (Arról nem beszélt az államtitkár, hogy Orbán Viktor a kaposvári lány megölésére hivatkozta dobta be a halálbüntetésről szóló vitát)

L. Simon szerint politikai demagógia, hogy a kormány zárta be a kis helyiségbe a trafikosokat. Hiszen külföldön sem többszáz négyzetméteren sem szolgálják ki a dohányosokat.

(A trafikfóliázásról bővebben itt olvashat)

MSZP: Lázár előkészíti a miniszterelnökségét

A szocialista Harangozó Tamás a kaposvári tragédia utáni trafikfóliázási és halálbüntetési vita után a dohányboltokkal foglalkozott. Szerinte a trafikoknak nem megy jól, a feketekereskedelem megnőtt, t9bben dohányoznak, és a bűnözés is megnőtt.

Nézzenek a szemembe, tudják hogy azért lett a trafiktörvény, hogy Lázár János darabra és kilóra megvegye a fideszes elnökségét - mondta. Harangozó azt üzente Lázárnak (aki amúgy nem volt bent az ülésteremben), hogy legyen bölcs vezető, egyrészt törölje el a trafiktörvényt, másrészt mondja meg, mennyit vállal a felelősségből: hány hónapot, hány évet.

Kormány: ha ezt megtennénk, csődbe mennénk

Czomba Sándor szerint ha bevezetnék azt, amit az LMP akar, akkor éppen az emberek járnának rosszabbul. Az államtitkár szerint jogos az igény, hogy növelni kell a béreket, de csak teljesítményarányosan lehet.

A keményen dolgozó kisemberekért állt ki az LMP

Szél Bernadett szerint nem a keményen dolgozó kisemebrekért dolgozik a kormány. Az LMP-s képviselő szerint a a kormány rengeteg mindennel adós maradt: a Munka törvénykönyve kizsákmányoló, a kisgyermekes anyák munkalehetőségén sem segítettek. Az egykulcsos adóval is az anyákat büntették. A minimálbéremeléssel is adós maradta  kormány, mert 10 ezer forinttal kapnak kevesebbet.

Az LMP képviselő szerint be kell vezetni a többkulcsos adórendszert, különben kettészakad a társadalom.

Tisztességes munkáért, tisztességes fizetést, és a nők megbecsülését kéri.

Követelik emelett többek között:

  • többkulcsos adórendszer bevezetése
  • munkaterhek csökkentése
  • közszféra béremelése

Többen sportolnak mint az "elmúltnyolcévben"

Versenysportunk sikereivel híresebb lett hazánk - állapította meg Simicskó István, aki szerint a legismertebb magyar Puskás Ferenc. A KDNP-s képviselő szerint a Fidesz kormány alatt több ember sportol, míg 2010-ben a felnőttek csupán 5 százaléka sportolt, manapság már rekordokat döntenek a futóversenyek indulók.

Simicskó szerint a kormány célja az, hogy minden gyermek sportoljon, félmillió legyen az egyesületben sportoló gyerekek száma. Most ez 330 ezer körül van.

1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió

Elhunyt 206 koronavírus-fertőzött, a beoltottak száma 2,83 millió