szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?

Fegyelmi eljárást rendeltek el a május első hétvégéjén Szadánál este felkapcsolt fényszóróval sebességmérést végző rendőrök ellen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) a hvg.hu-val. Megjegyezték, az eljárás során vizsgálják azt is, hogy a tompított fényszóró működése veszélyeztette e közlekedésben részt vevő járművezetőket.

Saját Facebook-oldalán fakadt ki Harangozó Tamás szocialista politikus, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke amiatt, hogy május 2-án, a Pest megyei Szadán az esti sötétségben felkapcsolt fényszóróval vadásztak a rendőrök gyorshajtókra. Erről a hvg.hu is írt néhány nappal ezelőtt.

„A pofátlan és balesetveszélyes pénzbehajtás legalja! Sötétben, szemben a forgalommal, az ember szemébe világítva traffipaxoznak a rend éber őrei, 10 MÉTERRE A TELEPÜLÉS VÉGE TÁBLA ELŐTT! Gratulálok, a parancsnokaiknak is! (Nem mentem gyorsan, nem azért akadtam ki.)” – írta a képviselő. A hvg.hu-nak a történtekkel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy tisztában van azzal, hogy a rendőrök bárhol, akár a tilosban parkolva is mérhetnek sebességet, de a szadai eset nagyon veszélyes volt.

A hvg.hu szerette volna tudni, hogy mit szólnak a felkapcsolt fényszórós traffipaxozáshoz az azt végző egyenruhások főnökei, és hogy szerintük a sebességmérés módjával minden rendben volt-e, ezért megkeresést küldtünk a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak, amely lapunkkal azt közölte, hogy az ellenőrzést végző rendőr az autó fényszóróját saját döntése alapján kapcsolta fel. Viszont – tették hozzá – „nincs olyan előírás, vezetői utasítás, illetve jogszabály, amely az esti sebességmérések vonatkozásában a fényszóró használatát határozza meg”.

Az esetet megvizsgálva kiderült – írták a PMRFK-tól –, hogy az ellenőrzést végző és az azt elrendelő rendőrök a munkavégzésük során több előírást megszegtek, ezért a parancsnok fegyelmi eljárást rendelt el. „Ennek keretében vizsgálják azt is, hogy a tompított fényszóró működése veszélyeztette-e közlekedésben részt vevő járművezetőket” – jegyezték meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után

Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után