szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Deutsch Tamás az ATV-ben arról beszélt, hogy Orbán mindig azt mondja, amit gondol, de ő nem tud arról, hogy készülne bármi is a halálbüntetéssel kapcsolatban.

"A halálbüntetést illetően én nem tudok semmi olyan döntést, ami készülne. A miniszterelnök és mások azt mondták, hogy erről a kérdésről lehetne szót váltatni, de én nem hallottam, hogy bárki egyetlenegyszer is azt mondta volna, hogy ilyen elképzelés lenne az asztalon" – mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képvselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában a halálbüntetésről.

Deutsch arra a kérdésre, hogy mi értelme van a halálbüntetésről konzultálni, ha nem akarjuk bevezetni, azt mondta, hogy bár a magyar Alaptörvény rögzíti, hogy a házasság férfi és nő egysége, mégis beszélhetünk, vitázhatunk az azonos neműek házasságáról is. Ugyanígy a halálbüntetésről is van egy jogszabály, de ettől még beszélhetünk az ellenkezőjéről is, még ha nem is akarjuk bevezetni – mondta.

Deutsch azt mondta, a miniszterelnök egyszer mondott egy mondatot és azóta mindenki ezen rugózik, de Orbán Viktor az az ember, aki mindig azt mondja, amit gondol. Hozzátette, egyetért Orbánnal abban, hogy "életpárti", viszont ő a halálbüntetésre nemmel válaszolna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!