szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár több feljelentést is tettek azért, mert Orbán veje megvette a keszthelyi kikötőt, egyelőre sehol sem indult eljárás az ügyben.

A Párbeszéd Magyarországért szerint az ügyészség "falazhat" Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak, mert bár több feljelentést is tettek a keszthelyi kikötő megvásárlásának ügyében, mégsem indult eljárás.

Szabó Tímea azt mondta, előbb a Zala Megyei Kormányhivatalhoz, aztán a Zala Megyei Főügyészséghez, majd a Legfőbb Ügyészséghez fordultak, de sehol nem indult eljárás az ügyben. A független képviselő szerint ebből az látszik, hogy a Legfőbb Ügyészség "nem hajlandó semmilyen állami korrupciós ügyet vizsgálni".

Szabó Tímea ezért felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy "ne falazzon" Orbán Viktornak és vejének, hanem indítson érdemi vizsgálatot a "Fidesz–KDNP-mutyik" ügyében, emellett arra kérte az Állami Számvevőszéket, hogy vizsgálja meg a keszthelyi kikötő eladását. A PM szerint ebben az ügyben felelőtlenül gazdálkodtak az állami vagyonnal – közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy háziorvos és egy főnővér is meghalt koronavírusban

Egy csecsemő és az apja is meghalt a trieri gázolásban

Egy csecsemő és az apja is meghalt a trieri gázolásban